Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tässä on kakku aikuiseen makuun

Rommirusinakakun voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, sillä maku vain paranee.
Rommirusinakakku sopii myös pikkujouluihin, sillä sen maku on erityisesti aikuisten mieleen.
Rommirusinakakku sopii myös pikkujouluihin, sillä sen maku on erityisesti aikuisten mieleen.  Kuva: Sanne Katainen

Kuivakakkuja on helppo valmistaa ilman eläinperäisiä tuotteita. Varmista rommirusinakakun melko raskaan taikinan kohoaminen leivinjauheella ja soodalla. Erityisesti aikuiseen makuun sopivan kakun maku tekeytyy säilytyksen aikana, joten voit mainiosti leipoa kakun jo pari päivää ennen tarjoamista.

Vegaaninen rommirusinakakku

noin 16 annosta

  • Ainekset
  • 2 dl rusinoita
  • 1 dl rommia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ps (80 g) mantelijauhetta
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 125 g maidotonta margariinia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 prk (200 g) kaurafraichea (esim. Aito tai Oddlygood)
  • 2 dl kaurajuomaa
  • Vuoan voiteluun
  • 1 tl maidotonta margariinia
  • ½ dl korppujauhoja

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Liota rusinoita rommissa noin tunti.

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vaahdota toisessa kulhossa margariini ja sokeri. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa joukkoon kaurafraiche.

Kääntele rasvaseokseen vuorotellen jauhoja ja kaurajuomaa. Kääntele lopuksi joukkoon rommi ja rusinat.

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista rommirusinakakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes cocktailtikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

Vinkki: Säilytä kakku peitettynä jääkaapissa. Kakun maku tekeytyy ja paranee säilytyksen aikana.