Tässä on kakku aikuiseen makuun
Rommirusinakakun voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, sillä maku vain paranee.
Rommirusinakakku sopii myös pikkujouluihin, sillä sen maku on erityisesti aikuisten mieleen. Kuva: Sanne KatainenKuivakakkuja on helppo valmistaa ilman eläinperäisiä tuotteita. Varmista rommirusinakakun melko raskaan taikinan kohoaminen leivinjauheella ja soodalla. Erityisesti aikuiseen makuun sopivan kakun maku tekeytyy säilytyksen aikana, joten voit mainiosti leipoa kakun jo pari päivää ennen tarjoamista.
Vegaaninen rommirusinakakku
noin 16 annosta
- Ainekset
- 2 dl rusinoita
- 1 dl rommia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 ps (80 g) mantelijauhetta
- ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 125 g maidotonta margariinia
- 2 dl fariinisokeria
- 1 prk (200 g) kaurafraichea (esim. Aito tai Oddlygood)
- 2 dl kaurajuomaa
- Vuoan voiteluun
- 1 tl maidotonta margariinia
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
Liota rusinoita rommissa noin tunti.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vaahdota toisessa kulhossa margariini ja sokeri. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa joukkoon kaurafraiche.
Kääntele rasvaseokseen vuorotellen jauhoja ja kaurajuomaa. Kääntele lopuksi joukkoon rommi ja rusinat.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista rommirusinakakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes cocktailtikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
Vinkki: Säilytä kakku peitettynä jääkaapissa. Kakun maku tekeytyy ja paranee säilytyksen aikana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

