Tässä on kakku aikuiseen makuun

Kuivakakkuja on helppo valmistaa ilman eläinperäisiä tuotteita. Varmista rommirusinakakun melko raskaan taikinan kohoaminen leivinjauheella ja soodalla. Erityisesti aikuiseen makuun sopivan kakun maku tekeytyy säilytyksen aikana, joten voit mainiosti leipoa kakun jo pari päivää ennen tarjoamista.
Vegaaninen rommirusinakakku
noin 16 annosta
- Ainekset
- 2 dl rusinoita
- 1 dl rommia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 ps (80 g) mantelijauhetta
- ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 125 g maidotonta margariinia
- 2 dl fariinisokeria
- 1 prk (200 g) kaurafraichea (esim. Aito tai Oddlygood)
- 2 dl kaurajuomaa
- Vuoan voiteluun
- 1 tl maidotonta margariinia
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
Liota rusinoita rommissa noin tunti.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vaahdota toisessa kulhossa margariini ja sokeri. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa joukkoon kaurafraiche.
Kääntele rasvaseokseen vuorotellen jauhoja ja kaurajuomaa. Kääntele lopuksi joukkoon rommi ja rusinat.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista rommirusinakakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes cocktailtikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
Vinkki: Säilytä kakku peitettynä jääkaapissa. Kakun maku tekeytyy ja paranee säilytyksen aikana.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tämä perunalisuke valmistuu supernopeasti pakasteperunamuusista
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Kahden kalan ruusukkeet on juhlava pääruoka – piparjuurikastike tuo kivasti potkua
- Paraisten piparkakut
- Parsakaalisosekeitto
- Kamupakin perustajille 100 000 euron Sininen pallo –ympäristöpalkinto