Limettipiiras
Raikas limettipiirakka eli Key Lime Pie kuuluu amerikkalaisten lempiherkkuihin.
Raikas limettipiirakka eli Key Lime Pie kuuluu amerikkalaisten lempiherkkuihin. Kuva: Jaana KankaanpääLimettipiiras
12 palaa
Ainekset
- 200 g digestivekeksejä
- 100 g voita (sulatettuna)
- 2 rkl sokeria
Täyte
- 3 limettiä
- 6 kananmunan keltuaista
- 1 tlk (noin 400 g) kondensoitua maitoa (säilyke, makeutettu)
- 3 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- 1 dl kuohukermaa (vaahdotettuna)
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 limettiä (lohkottuna)
Valmistusohje
Jauha keksit hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija 24 senttimetriä) ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos lusikan selällä vuoan pohjalle ja kolmen sentin korkeudelle reunoille.
Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan.
Tee täyte. Pese limetit huolellisesti. Raasta vihreää kuorta pari teelusikallista. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä desilitra mehua.
Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset marenkiin tai munakkaaseen. Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limetin mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjalle.
Kypsennä limettitorttua uunissa 15–20 minuuttia, kunnes se on hyytynyt. Siirrä jäähtynyt, kelmulla peitetty piiras jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.
Nosta limettipiiras tarjoiluvadille ja koristele vaniljasokerilla maustetulla kermavaahtoruusukkeilla ja limettilohkoilla ja kuoriraasteella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

