Limettipiiras

Raikas limettipiirakka eli Key Lime Pie kuuluu amerikkalaisten lempiherkkuihin.
Raikas limettipiirakka eli Key Lime Pie kuuluu amerikkalaisten lempiherkkuihin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Limettipiiras

12 palaa

Ainekset

  • 200 g digestivekeksejä
  • 100 g voita (sulatettuna)
  • 2 rkl sokeria

Täyte

  • 3 limettiä
  • 6 kananmunan keltuaista
  • 1 tlk (noin 400 g) kondensoitua maitoa (säilyke, makeutettu)
  • 3 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 1 dl kuohukermaa (vaahdotettuna)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 limettiä (lohkottuna)

Valmistusohje

Jauha keksit hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija 24 senttimetriä) ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos lusikan selällä vuoan pohjalle ja kolmen sentin korkeudelle reunoille.

Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan.

Tee täyte. Pese limetit huolellisesti. Raasta vihreää kuorta pari teelusikallista. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä desilitra mehua.

Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset marenkiin tai munakkaaseen. Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limetin mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjalle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kypsennä limettitorttua uunissa 15–20 minuuttia, kunnes se on hyytynyt. Siirrä jäähtynyt, kelmulla peitetty piiras jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.

Nosta limettipiiras tarjoiluvadille ja koristele vaniljasokerilla maustetulla kermavaahtoruusukkeilla ja limettilohkoilla ja kuoriraasteella.