Koskenlaskijan makaronilaatikko
Tähän makaronilaatikkoon tulee kiinteää sulatejuustoa, jolloin munaa ei välttämättä tarvita. Tärkeää on silloin antaa valmiin laatikon tekeytyä uunista nostamisen jälkeen kunnolla, jotta neste ehtii imeytyä makaroneihin.Koskenlaskijan makaronilaatikko
6 annosta
Ainekset
- 400 g makaronia
- 1 iso sipuli
- 1/2 rkl voita
- 150 g savuporoa tai kinkkua
- 2–4 valkosipulin kynttä
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 pkt (250 g) savuporo-Koskenlaskijaa
- 5 dl kevytmaitoa tai lihalientä
Valmistusohje
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsiksi ja valuta. Hienonna sipuli ja paista sipuli voissa kuultavaksi. Kuutioi liha ja sekoita mausteiden kanssa sipulin joukkoon. Kuutioi juusto.
Levitä ainekset kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle maito tai lihaliemi. Jos käytät lihalientä, jätä suola pois.
Kypsennä 175 asteessa noin tunti, kunnes maito on imeytynyt ja ruuan pinta on kauniin ruskea. Peitä vuoka tarvittaessa paiston aikana, ettei pinta tummu tai kuivu liikaa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Jos käytät lihalientä, voit laittaa makaronit raakana vuokaan. Lisää silloin nesteeksi litran verran lihalientä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


