Sienifrittata on täydellinen pikkusuolainen juhlapöytään
Frittata on italialainen munakkaan tapainen ruoka. Se sopii erinomaisesti pikkusuolaiseksi illanistujaisiin.Frittatan sieniksi käyvät esikäsitellyt pakastetut sienet. Esimerkiksi suppilovahverot sopivat makunsa puolesta hyvin munakkaaseen.
Sienifrittata
10 annosta
- Ainekset
- 2 rkl voita
- 3 ½ dl esikäsiteltyjä metsäsieniä
- 1 pieni (150 g) purjo viipaleina
- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 8 kananmunaa
- 1 dl ruokakermaa
- 1 pussi (150 g) mozzarella-juustoraastetta
- ½ dl persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon hienonnetut sienet. Kuumenna, kunnes neste on haihtunut pakastetuista sienistä.
Lisää sipulit ja kuumenna hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää ruokakerma, juustoraaste ja persilja.
Yhdistä kaikki aineet ja kaada voideltuun uuni- tai piirasvuokaan (24 x 28 cm).
Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja ruoka on hyytynyt. Leikkaa jäähtyneenä suupaloiksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

