Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Palsternakkakakku

Palsternakkakakku valmistuu samaan tapaan kuin serkkunsa porkkanakakku. Sen voi halutessaan myös halkaista ja käyttää puolet kuorrutuksesta täytteeseen tai kuorruttaa runsaalla tuorejuusto-voiseoksella.
Palsternakkaraastetta voi käyttää porkkanan tapaan esimerkiksi kakkutaikinan jatkeeksi ja palsternakkalastuja koristeeksi.
Palsternakkaraastetta voi käyttää porkkanan tapaan esimerkiksi kakkutaikinan jatkeeksi ja palsternakkalastuja koristeeksi. Kuva: Jarno Mela
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Palsternakkakakku

Ainekset

  • 300 g palsternakkaa
  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 ½ dl saksanpähkinöitä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl inkivääriä
  • ½ tl suolaa

Kuorrute

  • 200 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 2,5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ sitruunan mehu

Koristeluun

  • saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Rouhi pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja raasta palsternakka.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää öljy ja palsternakka munasokerivaahtoon, lisää lopuksi kuivat aineet.

Valmistele irtopohjavuokavuoka (halkaisija 24 cm), laita leivinpaperi pohjalle ja voitele ja jauhota reunat.

Paista taikina irtopohjavuoassa noin 50 minuuttia.

Kuorrute

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään, lisää joukkoon muut aineet. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele mielesi mukaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huom! Voit myös leikata jäähtyneen pohjan keskeltä halki ja laittaa puolet kuorrutteesta kakun sisään.