Palsternakkakakku
Palsternakkakakku valmistuu samaan tapaan kuin serkkunsa porkkanakakku. Sen voi halutessaan myös halkaista ja käyttää puolet kuorrutuksesta täytteeseen tai kuorruttaa runsaalla tuorejuusto-voiseoksella.

Palsternakkaraastetta voi käyttää porkkanan tapaan esimerkiksi kakkutaikinan jatkeeksi ja palsternakkalastuja koristeeksi. Kuva: Jarno Mela
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Palsternakkakakku
Ainekset
- 300 g palsternakkaa
- 3 munaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl rypsiöljyä
- 1 ½ dl saksanpähkinöitä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl inkivääriä
- ½ tl suolaa
Kuorrute
- 200 g tuorejuustoa
- 100 g voita
- 2,5 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ sitruunan mehu
Koristeluun
- saksanpähkinöitä
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Rouhi pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja raasta palsternakka.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää öljy ja palsternakka munasokerivaahtoon, lisää lopuksi kuivat aineet.
Valmistele irtopohjavuokavuoka (halkaisija 24 cm), laita leivinpaperi pohjalle ja voitele ja jauhota reunat.
Paista taikina irtopohjavuoassa noin 50 minuuttia.
Kuorrute
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään, lisää joukkoon muut aineet. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele mielesi mukaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Huom! Voit myös leikata jäähtyneen pohjan keskeltä halki ja laittaa puolet kuorrutteesta kakun sisään.
Osaston luetuimmat
- Ohjelista ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin – rastita nämä kohdat, niin onnistut
- Täytetty patonki valmistuu nopeasti evääksi tai lounaaksi – tässä kaksi erilaista täytettä
- Kahvi saattaa lievittää tulehdusta – jos sen nauttii tietyllä tavalla, tutkimus paljastaa
- Kolme helppoa herkkua valmistujaisiin – nämä piirakat valmistuvat nopeasti
- Kolmannes vähemmän leipähävikkiä – Vaasan muutti merkittävästi leipätoimituksiaan
- Helppo voileipäkakku juhliin: Näin teet siitä helposti tarjottavan
- "Sääliseiskoja” saanut Henri Alén tiesi jo yläasteella, että hänestä tulee kokki – hartain toive oli päästä kokkaamaan presidentille ja niinhän siinä kävikin