Naurispatee
Kotimaiset juurekset muhivat hiljalleen uunissa suussa sulaviksi kasvislaatikoiksi. Vaihtelunhaluiset tarjoavat tänä jouluna nauriita pateen muodossa.Naurispatee
10 annosta
Ainekset
- noin kilo nauriita
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 3 dl keitinlientä
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 dl couscousia
- 1/2 tl valkopippuria
- 2 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
- 1 prk (250 g) cheddar sulatejuustovalmistetta
- 3 munaa
Vuokaan
- voita
- seesaminsiemeniä
Pinnalle
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Keitä kuoritut nauriit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi talteen.
Soseuta nauriit tehosekoittimessa. Lisää hiukan keitinlientä joukkoon, jotta saat tasaisen soseen, noin seitsemän desilitraa.
Kuumenna kolme desilitraa keitinlientä kiehuvaksi ja murenna joukkoon liemikuutio.
Nosta kattila pois levyltä ja lisää couscous-suurimot. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Kaada seos voideltuun ja seesaminsiemenillä ripoteltuun leipävuokaan.
Kypsennä 150 asteessa noin puolitoista tuntia. Kumoa patee leivinpaperin päälle pellille. Laita vielä uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi, jotta pinta saa väriä.
Ripottele ennen tarjoilua pinnalle tuoretta persiljaa.
Tarjoa patee lämpimänä tai kylmänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


