Naurispatee

Kotimaiset juurekset muhivat hiljalleen uunissa suussa sulaviksi kasvislaatikoiksi. Vaihtelunhaluiset tarjoavat tänä jouluna nauriita pateen muodossa.
Persiljalla koristeltu naurispatee maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Naurispatee

10 annosta

Ainekset

  • noin kilo nauriita
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl keitinlientä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 dl couscousia
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 2 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 1 prk (250 g) cheddar sulatejuustovalmistetta
  • 3 munaa

Vuokaan

  • voita
  • seesaminsiemeniä

Pinnalle

  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Keitä kuoritut nauriit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi talteen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Soseuta nauriit tehosekoittimessa. Lisää hiukan keitinlientä joukkoon, jotta saat tasaisen soseen, noin seitsemän desilitraa.

Kuumenna kolme desilitraa keitinlientä kiehuvaksi ja murenna joukkoon liemikuutio.

Nosta kattila pois levyltä ja lisää couscous-suurimot. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kaada seos voideltuun ja seesaminsiemenillä ripoteltuun leipävuokaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kypsennä 150 asteessa noin puolitoista tuntia. Kumoa patee leivinpaperin päälle pellille. Laita vielä uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi, jotta pinta saa väriä.

Ripottele ennen tarjoilua pinnalle tuoretta persiljaa.

Tarjoa patee lämpimänä tai kylmänä.