Jäikö mämmiä syömättä? Tässä resepti hurmaavaan mämmimutakakkuun
Mämmistä valmistettavaa tahmeaa mutakakkua maistavat varmasti hekin, jotka eivät mämmistä välitä.
Sisältä löysäksi jäävä mämmimutakakku on mieluinen herkku niin mämmin kuin suklaankin ystäville. Kuva: Kari Salonen10 annosta
- 100 g tummaa suklaata
- 3 dl (n. 350 g) mämmiä
- ½ dl sokeria
- 5 kananmunaa
Lisäksi
- pääsiäisrakeita tai suklaakuulia
Vuoraa irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohja leivinpaperilla. Öljyä vuoan reunat kevyesti.
Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen.
Mittaa mämmi isoon kulhoon ja sekoita joukkoon sula suklaa, sokeri ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto mämmiseokseen hellästi käännellen.
Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Koristele halutessasi pääsiäisrakeilla tai suklaakuulilla.
Vinkki: Mämmimutakakun kuuluu jäädä sisältä tahmean kosteaksi. Se maistuu sellaisenaan, mutta myös jäätelön kanssa.
Huom! Ohjeeseen lisätty uunin lämpö 175 astetta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


