Porkkanakakku
Porkkanainen maustekakku maistuu kahvileipänä ja säilyy mehevänä useamman päivän.
Päiväkahvin kanssa maistuu pehmeä porkkanakakku. Sihtaa pinnalle halutessasi ohut kerros tomusokeria. Kuva: Jaana KankaanpääPorkkanakakku
25 viipaletta
Ainekset
- 1 1/2 dl hienoa porkkanaraastetta
- 1 tl inkivääriä
- 2 tl kanelia
- 1/2 tl neilikkaa
- 1 tl kardemummaa
- 1/2 tl pomeranssinkuorta
- 2 1/2 dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
- 2 dl juoksevaa voi-kasviöljyseosta
- 3 dl piimää
Valmistusohje
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran kakkuvuoka. Korppujauhojen tilalla voi käyttää manteli- tai pähkinäjauhetta. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kokeile kypsyyttä.
Kumoa hiukan jäähtyneenä. anna tekeytyä mielellään seuraavaan päivään, jotta maut tasoittuvat.
Vinkki
1 1/2 rkl piparkakkumaustetta korvaa yksittäiset mausteet
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

