Porkkanakakku

Porkkanainen maustekakku maistuu kahvileipänä ja säilyy mehevänä useamman päivän.
Päiväkahvin kanssa maistuu pehmeä porkkanakakku. Sihtaa pinnalle halutessasi ohut kerros tomusokeria.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Porkkanakakku

25 viipaletta

Ainekset

  • 1 1/2 dl hienoa porkkanaraastetta
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl pomeranssinkuorta
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa
  • 2 dl juoksevaa voi-kasviöljyseosta
  • 3 dl piimää

Valmistusohje

Voitele ja korppujauhota 1,8 litran kakkuvuoka. Korppujauhojen tilalla voi käyttää manteli- tai pähkinäjauhetta. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kokeile kypsyyttä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kumoa hiukan jäähtyneenä. anna tekeytyä mielellään seuraavaan päivään, jotta maut tasoittuvat.

Vinkki

1 1/2 rkl piparkakkumaustetta korvaa yksittäiset mausteet