Puolukkaposset
Puolukkaposset on maukas ja helppo jälkiruoka.

Ihana puolukkaposset maistuu myös niille, joille puolukan kirpeys on yleensä liikaa. Kuva: Vesa-Matti Väärä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
(4 annosta)
3–4 dl puolukoita
0,5 dl vettä
3 dl kuohukermaa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kiehauta puolukat veden kanssa ja anna poreilla miedolla lämmöllä muutama minuutti. Survo marjat rikki ja siivilöi mehu talteen. Tarvitset noin 1,5 dl puolukkamehua.
Kuumenna kattilassa kerma, sokeri ja vaniljasokeri koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Kaada joukkoon puolukkamehu, sekoita ja keitä vielä pari minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kaada hyytelö annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli. Koristele annokset tuoreilla puolukoilla.
Vinkki! Possetiin eli puolukkakermahyytelöön ei tarvita liivatetta, sillä puolukan hapot hyydyttävät kermaseoksen.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Tässä ravintolassa on kaikki kotimaista paitsi suola ‒ miltä maistuvat seitsemän täysin suomalaista ruokalajia?27.5.
- Hellan kulmalla: Viisi vinkkiä voileivän grillaukseen 10:15
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Lipstikasta syntyy maukasta tahnaa, jota voi käyttää kuin pestoa27.5.
- Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän20.5.
- Tuulihattu saa unelmaisen täytteen valmiista lakkarahkasta, jossa on vielä ylimääräinen lisäherkku27.5.
- Tarjoile voileipäkakku vaihteeksi hauskoina palasina, jotka ovat kuin ceasarsalaatin innoittamia leivoksia27.5.