Kylmä kasvissosekeitto
Kylmä, runsaista kasviksista valmistettu keitto kannattaa valmistaa jääkaappiin viilenemään jo edellisenä päivänä. Se on helppo napata ruokatermoksessa mukaan vaikka töihin tai piknikille.Kylmä kasvissosekeitto
noin 6 annosta
Ainekset
- 1 makea sipuli
- 4–6 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 4 kypsää tomaattia
- 2 punaista paprikaa
- 1 kurkku
- 1 kasvisliemikuutio tai vastaavasti fondia
- 4–5 dl tomaattimehua
- 1 sitruunan mehu
- 2–3 rkl kurkkusalaattia
- 1–2 rkl makeaa chilikastiketta
- ½ dl tuoretta basilikaa
- 2 tl hunajaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna pannulla öljy, kuullota siinä sipuleita ja anna jäähtyä.
Kalttaa tomaatit kastamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen, ja poista sitten kuoret ja kannat.
Paloittele kasvikset. Kumoa ne sekä sipulisilppu monitoimikoneen kulhoon ja hienonna tasaiseksi seokseksi.
Liuota kasvisliemikuutio tai fondi desiin tomaattimehua. Lisää nesteet sekä mausteet ja soseuta keitto tasaiseksi.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita.
Anna keiton jäähtyä ja makujen tasaantua jääkapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Koristele annokset basilikalla ja ripottele päälle halutessasi fetamuruja. Lisänä maistuu vastapaistettu patonki.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

