Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kylmä kasvissosekeitto

Kylmä, runsaista kasviksista valmistettu keitto kannattaa valmistaa jääkaappiin viilenemään jo edellisenä päivänä. Se on helppo napata ruokatermoksessa mukaan vaikka töihin tai piknikille.
Pannulla kuullotetut sipulit antavat keitolle pehmeän aromin.
Pannulla kuullotetut sipulit antavat keitolle pehmeän aromin. Kuva: Sanne Katainen

Kylmä kasvissosekeitto

noin 6 annosta

Ainekset

  • 1 makea sipuli
  • 4–6 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 4 kypsää tomaattia
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 kurkku
  • 1 kasvisliemikuutio tai vastaavasti fondia
  • 4–5 dl tomaattimehua
  • 1 sitruunan mehu
  • 2–3 rkl kurkkusalaattia
  • 1–2 rkl makeaa chilikastiketta
  • ½ dl tuoretta basilikaa
  • 2 tl hunajaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna pannulla öljy, kuullota siinä sipuleita ja anna jäähtyä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kalttaa tomaatit kastamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen, ja poista sitten kuoret ja kannat.

Paloittele kasvikset. Kumoa ne sekä sipulisilppu monitoimikoneen kulhoon ja hienonna tasaiseksi seokseksi.

Liuota kasvisliemikuutio tai fondi desiin tomaattimehua. Lisää nesteet sekä mausteet ja soseuta keitto tasaiseksi.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Anna keiton jäähtyä ja makujen tasaantua jääkapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Koristele annokset basilikalla ja ripottele päälle halutessasi fetamuruja. Lisänä maistuu vastapaistettu patonki.