Grillattu rommiananas
Grillattu ananas on jo sellaisenaan monen grillaussuosikki. Jos haluat kokeilla jotain uutta, lisäpotkua ananakseen saat inkivääristä ja rommista. Grillattu rommiananas on aikuisten kesäherkku.
Rommin ja kardemumman mainio makuliitto tekee grillatuista ananaksista aikuisten lempijälkkärin. Kuva: Sanne KatainenGrillattu rommiananas
Ainekset
6–8 annosta
- 1 tuore ananas
Marinadi
- ½ dl sokeria tai fariinisokeria
- ½ dl rommia
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- ½ l vaniljajäätelöä tai 1 prk (2 dl) vaniljakastiketta vaahdotettuna
Valmistusohje
Leikkaa ananaksesta molemmat päät ja kuoret pois. Halkaise hedelmä pitkittäin kuudeksi tai kahdeksaksi lohkoksi. Leikkaa pois kuivat keskiosat.
Sekoita marinadin aineet keskenään. Kaada liemi ananaslohkojen päälle laakeaan, tiiviisti suljettavaan rasiaan. Anna maustua viileässä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Hölskytä purkkia muutaman kerran, niin hedelmäpalat maustuvat tasaisesti.
Grillaa ananaslohkoja noin kolme minuuttia molemmilta puolilta. Sivele lohkoja mausteliemellä grillauksen loppuvaiheessa.
Tarjoa grillatut rommiananakset lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

