Mausteinen tomaattikeitto
Tomaattikeittoon saa ytyä sopivilla mausteilla. Jos mausteiden annostus on runsas, tulisuutta voi taltuttaa nokareella ranskankermaa tai turkkilaista jugurttia.
Kun tomaattisato on runsaimmillaan, voit tehdä mausteisen sosekeiton tuoreista tomaateista. Kuva: Jarno MelaMausteinen tomaattikeitto
4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl chilijauhetta
- ¾ tl savupaprikajauhetta
- ½ tl inkiväärijauhetta
- 2 prk (à 400 g) kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa (säilyke)
- 2 dl kasvislientä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- ¾ tl suolaa
Lisäksi
- 4 rkl turkkilaista jugurttia tai ranskankermaa
- korianteria
- siemennäkkileipää
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silput kattilassa öljyssä. Lisää mausteet ja kääntele seosta hetki. Kumoa tomaatit kattilaan, huuhdo tölkit kasvisliemellä ja lisää liemi keittoon.
Lisää etikka, sokeri ja suola. Tarkista maku. Hauduttele vartin verran ja soseuta keitto sauvasekoittajalla.
Annostele keitto lautasille ja lisää jokaiseen nokare paksua jugurttia tai ranskankermaa. Viimeistele annokset korianterinlehdillä. Tarjoa lisäksi siemennäkkileipää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
