Pähkinäiset omenanyytit
Omenanyytit on helppo, mutta maukas jälkiruoka tai leivonnainen, joka syntyy valmiista voitaikinalevyistä, täytteestä ja pienistä omenoista tai isojen omenoiden puolikkaista. Vaniljakastike tai jäätelö täydentää tarjottaessa nautinnon.
Uuniomenoiksi sopivat pienet yksilöt tai ison hedelmän puolikkaat. Kietaise niille takki valmistaikinasta ja anna uunin hoitaa loput. Kuva: Sanne KatainenPähkinäiset omenanyytit
10 kpl
Ainekset
- 1 pkt (500 g, 5 kpl) voitaikinalevyjä
- 10 pientä omenaa (hapokas lajike)
Täyte
- noin 3 rkl huoneenlämpöistä voita
- 1 dl erilaisia pähkinöitä ja manteleita rouhittuna
- ¾ dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- ½ tl kardemummaa
Voiteluun
- 1 kananmuna
Koristeluun
- 2 rkl raesokeria
Lisäksi
- 1 prk (250 g) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistusohje
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla.
Sekoita pehmeään voihin muut täytteen ainekset.
Kauli taikinalevyt noin 12 × 24 cm:n kokoiseksi. Puolita levyt kahdeksi neliöksi. Pane jokaisen neliön keskelle omena ja jaa täyte reikiin. Nosta taikinaneliöiden kulmat omenan päälle. Venytä tarvittaessa kulmia hiukan ja paina tiukasti kiinni toisiinsa. Nipistele taikinasaumat kiinni.
Voitele omenanyytit munalla ja koristele raesokerilla.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa omenanyytit vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
