Mustikka-suklaaleivokset

(n. 20 palaa)
200 g tummaa suklaata (kaakaoprosentti 80 %)
100 g saksanpähkinöitä
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl pakastemustikoita
Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja sulata vesihauteessa kattilan päällä. Varo, ettei suklaan joukkoon pääse vesihöyryä.
Paloittele saksanpähkinät sormin 3–4 osaan.
Vaahdota rasva, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, pähkinäpalat ja hieman sulaneet mustikat.
Vuoraa noin 20 x 30 cm:n uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.
Osaston luetuimmat
- Ohjelista ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin – rastita nämä kohdat, niin onnistut
- Täytetty patonki valmistuu nopeasti evääksi tai lounaaksi – tässä kaksi erilaista täytettä
- Kahvi saattaa lievittää tulehdusta – jos sen nauttii tietyllä tavalla, tutkimus paljastaa
- Kolme helppoa herkkua valmistujaisiin – nämä piirakat valmistuvat nopeasti
- Kolmannes vähemmän leipähävikkiä – Vaasan muutti merkittävästi leipätoimituksiaan
- Helppo voileipäkakku juhliin: Näin teet siitä helposti tarjottavan
- "Sääliseiskoja” saanut Henri Alén tiesi jo yläasteella, että hänestä tulee kokki – hartain toive oli päästä kokkaamaan presidentille ja niinhän siinä kävikin