Lämmin juuressalaatti
Tähän lämpimään juuressalaattiin tulee potkua linsseistä ja fetajuustosta. Kylmäpuristettu rypsiöljy tuo pähkinäistä makua, mutta toki muutakin kasviöljyä voi käyttää.
Lämmin juuressalaatti
4 hengelle
Ainekset
- 2 palsternakkaa
- 2–3 punajuurta
- 3–5 porkkanaa
- 4 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- suolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
- 1 pkt (200 g) fetajuustoa
- 1 tlk (230 g) vihreitä kypsiä linssejä
- tuoretta minttua
Kastike
- ½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1 tl vaaleaa balsamicoa
- ½ tl sokeria
- suolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Pilko juurekset pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot ja linssit leivinpaperin päälle pellille ja kokonainen fetajuusto niiden päälle. Lisää päälle öljyä, pippuria ja suolaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paahda 225 asteessa 20–25 minuuttia.
Kumoa kypsät kasvikset salaattikulhoon, kuutioi feta ja sekoita kasvisten joukkoon.
Sekoita kastikeainekset ja lisää salaatin joukkoon. Revi päälle tuoretta minttua.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Parsakaalisosekeitto
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen