Lämmin juuressalaatti
Tähän lämpimään juuressalaattiin tulee potkua linsseistä ja fetajuustosta. Kylmäpuristettu rypsiöljy tuo pähkinäistä makua, mutta toki muutakin kasviöljyä voi käyttää.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lämmin juuressalaatti
4 hengelle
Ainekset
- 2 palsternakkaa
- 2–3 punajuurta
- 3–5 porkkanaa
- 4 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- suolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
- 1 pkt (200 g) fetajuustoa
- 1 tlk (230 g) vihreitä kypsiä linssejä
- tuoretta minttua
Kastike
- ½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1 tl vaaleaa balsamicoa
- ½ tl sokeria
- suolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Pilko juurekset pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot ja linssit leivinpaperin päälle pellille ja kokonainen fetajuusto niiden päälle. Lisää päälle öljyä, pippuria ja suolaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paahda 225 asteessa 20–25 minuuttia.
Kumoa kypsät kasvikset salaattikulhoon, kuutioi feta ja sekoita kasvisten joukkoon.
Sekoita kastikeainekset ja lisää salaatin joukkoon. Revi päälle tuoretta minttua.
Osaston luetuimmat
- Saksalainen makkarapannu on herkullinen yhdistelmä currya, braatwurstia ja papuja06:00
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Yksinkertaista, mutta niin maukasta! Keitetyt herneenpalot eli apposet kastetaan herkulliseen yrttivoihin06:00
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Aarre | Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta13.8.2019