Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Lämmin juuressalaatti

Tähän lämpimään juuressalaattiin tulee potkua linsseistä ja fetajuustosta. Kylmäpuristettu rypsiöljy tuo pähkinäistä makua, mutta toki muutakin kasviöljyä voi käyttää.
Lämmin juuressalaatti sopii sellaisenaan lounaaksi.
Lämmin juuressalaatti sopii sellaisenaan lounaaksi. Kuva: Kari Salonen

Lämmin juuressalaatti

4 hengelle

Ainekset

  • 2 palsternakkaa
  • 2–3 punajuurta
  • 3–5 porkkanaa
  • 4 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • suolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 pkt (200 g) fetajuustoa
  • 1 tlk (230 g) vihreitä kypsiä linssejä
  • tuoretta minttua

Kastike

  • ½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 tl vaaleaa balsamicoa
  • ½ tl sokeria
  • suolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Pilko juurekset pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot ja linssit leivinpaperin päälle pellille ja kokonainen fetajuusto niiden päälle. Lisää päälle öljyä, pippuria ja suolaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paahda 225 asteessa 20–25 minuuttia.

Kumoa kypsät kasvikset salaattikulhoon, kuutioi feta ja sekoita kasvisten joukkoon.

Sekoita kastikeainekset ja lisää salaatin joukkoon. Revi päälle tuoretta minttua.