Siemennäkkäri
Siemennäkkärin teko on helppoa. Tällä ohjeella teet näkkäristä gluteenitonta. Makua tulee paitsi siemenistä myös kuivatuista karpaloista ja kuusenkerkästä.Siemennäkkäri
1 pellillinen
Ainekset
- 3 dl auringonkukansiemeniä
- 1/5 dl jauhettua, kuivattua karpaloa
- 1/5 dl nokkosrouhetta
- 1/2 dl pellavansiemeniä
- 1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
- 1,5 dl maissijauhetta
- 1 tl nokkossuolaa
- 1 tl yrttisuola-mixiä
- 2 tl pakastekuivattua kuusenkerkkää
- 2 dl kiehuvaa vettä
- 1/3 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Valmistusohje
Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää kiehuva vesi ja sekoita, jonka jälkeen lisää öljy ja sekoita jälleen.
Anna seistä huoneenlämmössä puoli tuntia ja kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä taikina litteäksi leiväksi kaulimella tai käsin.
Kypsennä uunissa 100 asteessa noin yksi tunti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

