Englantilainen luumuvanukas

Englantilainen luumuvanukas on näyttävä jälkiruoka, jonka voi tehdä valmiiksi tunteja ennen tarjoilua.
Englantilainen luumuvanukas on näyttävä jälkiruoka, jonka voi tehdä valmiiksi tunteja ennen tarjoilua.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Englantilainen luumuvanukas

10 annosta

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dl punaista glögiä tai hehkujuomaa
  • 1 dl luumumarmeladia

Kastike

  • 3 dl täysmaitoa
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1/2 vaniljatankoa
  • 1 prk (200 g) luumu-kanelirahkaa

Täyte

  • 1 pussi (200 g) kuivattuja luumuja
  • 2 dl punaista glögiä tai hehkujuomaa

Koristeeksi

  • 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • luumuja

Valmistusohje

Laita täytteen luumut likoamaan glögiin tai hehkuun. Anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Siivilöi kuivat aineet joukkoon. Sekoita varoen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Mittaa kattilaan maito, sokeri, munat ja puolikas vaniljatanko. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Ota vaniljatanko pois ja anna jäähtyä. Vatkaa jäähtyneeseen kastikkeeseen luumu-kanelirahka.

Sivele kakkulevy alapuolelta glögillä ja levitä sille kerros luumumarmeladia. Leikkaa levy neliöiksi.

Laita lasikulhon pohjalle vajaa puolet marinoituneista luumuista sekä marinointiliemi. Lado kakku-neliöt limittäin kulhoon. Kaada kastike päälle. Peitä kulho ja anna vetäytyä kylmässä useita tunteja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pursota vanukkaan päälle sokerilla maustettua kermavaahtoa ja koristele lopuilla luumuilla.