Mantelinen raparperipiiras
Kun raparperinvarret puskevat maasta, on aika leipoa kevään maistuvin piirakka. Tähän piiraaseen laitetaan raparperin lisäksi mantelia.
Kun raparperinvarret puskevat maasta, on aika leipoa kevään maistuvin piirakka. Kuva: Jaana KankaanpääMantelinen raparperipiiras
noin 10 palaa
Pohja
- 75 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1/2 dl sokeria
Täyte
- 75 g voita
- 1 1/4 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kevytkermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 250 g (4–5 dl) raparperia
- 75 g mantelirouhetta
Päälle
- 1 dl mantelilastuja ja/tai -rouhetta
Valmistusohje
Sulata voi. Sekoita joukkoon jauhot, kaurahiutaleet ja sokeri. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 24 senttimetriä) pohjalle ja reunoille.
Esikypsennä 200 asteessa 10 minuuttia.
Sulata täytteen voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää sokeri ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma vähitellen, koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.
Kuori ja viipaloi raparperit. Levitä ne piirasvuokaan. Ripottele päälle mantelirouhe. Kaada päälle kastike. Ripottele päälle mantelilastuja ja/tai -rouhetta.
Kypsennä vielä 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Peitä piirakka leivinpaperilla kypsymisen loppuvaiheessa, mikäli pinta uhkaa tummua liikaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

