Mantelinen raparperipiiras

Kun raparperinvarret puskevat maasta, on aika leipoa kevään maistuvin piirakka. Tähän piiraaseen laitetaan raparperin lisäksi mantelia.
Kun raparperinvarret puskevat maasta, on aika leipoa kevään maistuvin piirakka.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mantelinen raparperipiiras

noin 10 palaa

Pohja

  • 75 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl sokeria

Täyte

  • 75 g voita
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kevytkermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 250 g (4–5 dl) raparperia
  • 75 g mantelirouhetta

Päälle

  • 1 dl mantelilastuja ja/tai -rouhetta

Valmistusohje

Sulata voi. Sekoita joukkoon jauhot, kaurahiutaleet ja sokeri. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 24 senttimetriä) pohjalle ja reunoille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Esikypsennä 200 asteessa 10 minuuttia.

Sulata täytteen voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää sokeri ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma vähitellen, koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.

Kuori ja viipaloi raparperit. Levitä ne piirasvuokaan. Ripottele päälle mantelirouhe. Kaada päälle kastike. Ripottele päälle mantelilastuja ja/tai -rouhetta.

Kypsennä vielä 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Peitä piirakka leivinpaperilla kypsymisen loppuvaiheessa, mikäli pinta uhkaa tummua liikaa.