Italialaisen mansikkaherkun salaisuus on ihanassa liemessä
jälkiruoka loihditaan keskikesän juhlaan mansikoista. Italialaistyyliin marjat annetaan maustua sitruunalla, vaniljalla ja mintulla maustetussa valkoviinissä. Herkku on helppo ja nopea valmistaa ennen ruokailua ja nautinnollista lusikoida jääkaappikylmänä juhannusaterian päätteeksi.
Italialaiset mansikkamaljat on naurettavan helppo, mutta loistava jälkiruoka mansikkasesongin aikana. Kuva: Sanne KatainenItalialaiset mansikkamaljat
- Ainekset
- reilu 1 l mansikoita
- Marinadi
- 1 plo (7½ dl) puolimakeaa valkoviiniä (katso vinkki)
- 4 rkl sokeria
- ½ tl vaniljasokeria
- 1 luomusitruunan kuori
- noin 1 dl mintunlehtiä
Valmistusohje
Poista mansikoista kannat. Lohko mansikat neljään osaan ja jaa annoslaseihin.
Liuota puoleen määrään valkoviinistä sokerit. Sekoita mukaan hyvin pestyn sitruunan karkeasti raastettu kuori ja mintunlehdet.
Kaada viiniseos mansikkalohkojen päälle, peitä ja pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Jaa loppu jääkylmä viini maljoihin, koristele halutessasi mintulla. Nauti mansikat lusikoiden ja siemaile viini palanpainikkeeksi.
Vinkki: Valkoviiniksi sopii esimerkiksi lempeän hedelmäinen ja miellyttävän makeahko venetolainen Verduzzo delle Venezie (10,90 euroa).
Alkoholittomaksi liemeksi sopii sitruunajuoma tai mansikkalimonadi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


