Omppuleipäset

Tee syksyn runsaasta omenasadosta makeuttamatonta sosetta ja käytä sitä näihin meheviin ja helppoihin omppuleipäsiin.
Syksyn omenasato antaa leipätaikinaan mehevyyttä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Omppuleipäset

5 pientä reikäleipää

Ainekset

5 dl makeuttamatonta omenasosetta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 ½ dl piimää

½ dl siirappia

pala (50 g) hiivaa

1 ½ tl suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

4 dl ruisjauhoja

noin 8 dl hiivaleipäjauhoja

1—2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Sekoita omenasoseeseen piimä ja siirappi. Lämmitä seos kädenlämpimäksi. Liuota mukaan hiiva. Lisää suola ja vatkaa joukkoon ruisjauhot. Alusta taikina kimmoisaksi hiivaleipäjauhoilla. Lisää loppuvaiheessa mukaan öljy. Anna kohota peitettynä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kumoa taikina jauhoiselle alustalle, nujerra ja pyöritä siitä tanko. Jaa tanko viiteen palaan. Pyöritä ne palloiksi ja litistä leipäsiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Paina pienellä lasilla keskustaan reikä ja nosta ne myös pellille kohoamaan.

Tee leipiin terävällä veitsellä viillot ja ripottele pinnalle hieman ruisjauhoja. Paista leipiä 225 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi eli noin 20 minuuttia. Keskuspaloista saat makoisat maistiaiset.