Palsternakka-suklaapikkuleivät
Näiden pikkuleipien salaisuus on palsternakassa ja appelsiininkuoressa, joita täydentää tumma suklaa. Taikina valmistuu kaikki aineet sekoittamalla.Palsternakka-suklaapikkuleivät
Ainekset
- 1 palsternakka
- 125 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 150 g tummaa suklaata
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Kuori palsternakka ja raasta se hienoksi raasteeksi.
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää palsternakkaraaste ja muna. Raasta appelsiininkuori, rouhi suklaa, ja lisää ne taikinaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
Pyörittele taikinasta pieniä palloja tai nosta kasoja kahden lusikan avulla. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

