Laskiaispullakranssi

Laskiaisen pullakranssi on täytetty mantelimassalla, vadelmahillolla ja kermavaahdolla.
Laskiaisen pullakranssi on täytetty mantelimassalla, vadelmahillolla ja kermavaahdolla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Laskiaispullakranssi

12 pullaa

Taikina

  • 75 g voita
  • 1 rkl kardemummaa
  • 3 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 muna
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • noin 10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • munaa

Pinnalle

  • mantelirouhetta
  • raesokeria

Täyte

  • noin 2 dl vadelma- tai mansikkahilloa
  • 1 pkt (150 g) mantelimassaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa

Valmistusohje

Sulata voi ison kattilan pohjassa ja kiehauta kardemumma voisulassa. Lisää maito. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muna, sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa kahteen osaan. Leivo taikinasta isoja pullia.

Asettele pullat (6 kpl) pellille leivinpaperin päälle kranssin muotoon. Jätä hiukan väliä, koska pullat tarttuvat toisiinsa kiinni kohotessaan. Anna kohota pellillä noin puoli tuntia.

Voitele pullat munalla. Ripottele joka toiselle mantelirouhetta ja joka toiselle raesokeria. Paista 200 asteessa 12–15 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kranssi keskeltä kahteen osaan. Laita joka toisen pullan pohjalle hilloa ja joka toiseen murennettua mantelimassaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaahdota kerma ja vatkaa rahka joukkoon. Pursota tai nostele vaahtoa täytteiden päälle. Nosta pullarengas päällimmäiseksi niin, että mantelirouhepulla on mantelimassatäytteen kohdalla. Tarjoa kahvin, lämpimän maidon tai kaakaon kera.