Laskiaispullakranssi
Laskiaisen pullakranssi on täytetty mantelimassalla, vadelmahillolla ja kermavaahdolla.
Laskiaisen pullakranssi on täytetty mantelimassalla, vadelmahillolla ja kermavaahdolla. Kuva: Jaana KankaanpääLaskiaispullakranssi
12 pullaa
Taikina
- 75 g voita
- 1 rkl kardemummaa
- 3 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 muna
- 1 1/2 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- noin 10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
- munaa
Pinnalle
- mantelirouhetta
- raesokeria
Täyte
- noin 2 dl vadelma- tai mansikkahilloa
- 1 pkt (150 g) mantelimassaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
Valmistusohje
Sulata voi ison kattilan pohjassa ja kiehauta kardemumma voisulassa. Lisää maito. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muna, sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan.
Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa kahteen osaan. Leivo taikinasta isoja pullia.
Asettele pullat (6 kpl) pellille leivinpaperin päälle kranssin muotoon. Jätä hiukan väliä, koska pullat tarttuvat toisiinsa kiinni kohotessaan. Anna kohota pellillä noin puoli tuntia.
Voitele pullat munalla. Ripottele joka toiselle mantelirouhetta ja joka toiselle raesokeria. Paista 200 asteessa 12–15 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt kranssi keskeltä kahteen osaan. Laita joka toisen pullan pohjalle hilloa ja joka toiseen murennettua mantelimassaa.
Vaahdota kerma ja vatkaa rahka joukkoon. Pursota tai nostele vaahtoa täytteiden päälle. Nosta pullarengas päällimmäiseksi niin, että mantelirouhepulla on mantelimassatäytteen kohdalla. Tarjoa kahvin, lämpimän maidon tai kaakaon kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
