Turkkilaiset herkkuvartaat
Helppotekoisia jauhelihavartaita voi dipata jugurttikastikkeeseen.Turkkilaiset herkkuvartaat
12 kpl
Ainekset
- 1–2 viipaletta vaaleaa leipää (1 dl muruina)
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 400 g paistijauhelihaa
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- 3 rkl ruohosipulisilppua
- 1 tl hienonnettua juustokuminaa
Valmistusohje
Laita grillitikut kylmään veteen likoamaan. Sekoita leipäviipaleet murennettuna jugurttiin ja anna seistä 15 minuuttia. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne voissa. Lisää sipuli, jauheliha ja muut ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan maustua kylmässä pari tuntia.
Jaa taikina työlaudalla 12 osaan. Muotoile taikina vartaiksi puisten tikkujen ympärille. Paista uunipellillä 250 asteessa noin 20 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


