Yhä useampi pulla tai leivos on kotimainen – osuus kasvanut jo yli 75 prosenttiin - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Yhä useampi pulla tai leivos on kotimainen – osuus kasvanut jo yli 75 prosenttiin

Yksi suomalainen syö keskimäärin 8,5 kiloa kahvileipää vuodessa.
Jaana Kankaanpää
”Kahvileivän kulutuksessa oli viime vuonna selkeää nousua kotimaisten tuotteiden osalta. Kahvileivästä ja konditoriatuotteista reilu 6 kiloa oli kotimaista tuotantoa, loput 2 kiloa tuontituotteita”, Leipätiedotuksen tilastoinnista vastaava projektikoordinaattori Terhi Virtanen sanoo.

Yhä useampi suomalaisten syömä pulla tai leivos on kotimaista tuotantoa. Leipätiedotus ry:stä kerrotaan, että kotimaisten kahvileipien ja konditoriatuotteiden osuus kokonaiskulutuksesta on noussut jo yli 75 prosenttiin.

Leipätiedotus ry:n leipomotilaston mukaan yksi suomalainen syö keskimäärin 8,5 kiloa kahvileipää vuodessa. Tämä tarkoittaa keskimäärin kolmen pullan, leivoksen tai viinerin nauttimista viikossa.

”Kahvileivän kulutuksessa oli viime vuonna selkeää nousua kotimaisten tuotteiden osalta. Kahvileivästä ja konditoriatuotteista reilu 6 kiloa oli kotimaista tuotantoa, loput 2 kiloa tuontituotteita”, Leipätiedotuksen tilastoinnista vastaava projektikoordinaattori Terhi Virtanen sanoo tiedotteessa.

Leivän kulutus on säilynyt melko tasaisena koko 2010-luvun. Leipomotilaston mukaan suomalaiset söivät ruokaleipää viime vuonna noin 41 kiloa henkilöä kohden, mikä tarkoittaa noin neljää viipaletta tuoreleipää tai 11 palaa kuivaleipää. Tästä määrästä noin 35 kiloa oli kotimaassa leivottua pehmeää leipää.

”Tuonnin kasvusta huolimatta meillä syödään siis edelleen eniten kotimaista leipää. Suomessahan on maailman monipuolisin leipäkulttuuri, jonka ylläpitämisestä voimme kiittää lukuisia leipomoita ympäri maan”, Virtanen hehkuttaa.

Lue lisää:

Maistuuko sinullekin pulla? Et ole yksin – suomalainen syö kahvileipää kolmesti viikossa

Pullilla, kakuilla ja leivoksilla herkuttelu on hienoisessa kasvussa

Tilastot kertovat: Suomalainen söi viime vuonna neljä palaa leipää päivässä ja pullan joka kolmas päivä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Atrian logo menee uusiksi – brittiläisen toimiston kanssa tehty uudistus alkaa näkyä kuluttajille elokuusta lähtien

Korona peruutti ruokamessuja maailmalla, Food from Finland siirtyi webinaareihin

Peltiruoka sopii etäpäivään ja ison porukan ruokkimiseen

Ruissalon Maininki -ravintola Turussa avautui ensin Netflixin miljoonille katsojille – ja maanantaina ruokailijoille