Yllättikö runsas kesäkurpitsasato? Poimi tästä vinkit käyttöön - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Yllättikö runsas kesäkurpitsasato? Poimi tästä vinkit käyttöön

Kesäkurpitsa on parhaimmillaan pienenä ja kiinteänä, mutta isotkin yksilöt kannattaa hyödyntää.
Jaana Kankaanpää
Vihannesleikkurilla pystyy tekemään kesäkurpitsasta nauhaa, jota voi käyttää spagetin tapaan.

”Jos kesäkurpitsa pääsee kasvamaan isoksi, sen kuori kovettuu, mutta ylikasvaneetkin on helppo hyödyntää. Käyttömahdollisuuksia on loputtomasti”, neuvoo kehityspäällikkö Marita Suontausta Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta.

Ylikasvaneista kesäkurpitsoista saa hyviä säilykkeitä ja chutneytä. Kesäkurpitsaa voi myös pakastaa kuutioina tai raasteena sellaisenaan. Pidempiaikaiseen pakastukseen ja varsinkin keitto- tai pata-ainekseksi Suontausta neuvoo ennen pakastusta paahtamaan palat pannulla tai kiehauttamaan soseeksi.

Pieniä kesäkurpitsoja voi syödä raakana salaateissa raasteina tai viipaleina. Kesäkurpitsa mehevöittää leipä- ja kakkutaikinoita, suolaisia piirakoita ja leivonnaisia. Sitä voi käyttää soseena perunan sijasta, grillata tai gratinoida uunissa.

"Kesäkurpitsanauhoilla voi myös korvata pastan", Suontausta vinkkaa.

Älä säilytä kesäkurpitsaa liian kylmässä. Sopiva säilytyslämpötila on 8–10 astetta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsalaiset sianlihantuottajat katsovat toiveikkaina itään – Filippiinit antoi vihdoin tuontiluvan

Ethän ostanut tällaista jauhelihapakettia? Lidlin myymälöissä myynnissä olleessa tanskalaisessa naudanlihassa on taas havaittu salmonellaa

Suurin muutos Suomen ruokamarkkinoilla on tapahtunut kohti helppoutta, ei lihan käytön vähentämistä, lihatalo kommentoi

BBC: Mies kuoli syötyään liikaa lakritsia