Ruoka

Ethän ostanut tällaista jauhelihapakettia? Lidlin myymälöissä myynnissä olleessa tanskalaisessa naudanlihassa on taas havaittu salmonellaa

Ruokavirasto kertoo ilmoittavansa asiasta siltä varalta, että kuluttajat ovat pakastaneet tuotetta myöhempää käyttöä varten.
Maiju Pohjanheimo
Edellisen kerran Lidlin myymässä ulkomaisessa jauhelihassa havaittiin salmonellaa elokuussa.

Ruokavirasto kertoo, että Lidlin myymälöissä myynnissä olleessa tanskalaisessa jauhelihassa on havaittu salmonellaa.

Suomeen saastuneen lihaerän on toimittanut tanskalainen Skare Meat Packers. Ruokaviraston mukaan salmonellaa löytyi Farmer´s Favourites -tuotemerkin naudan jauhelihasta, jota myydään kilon pakkauksissa.

Kyseisen tuote-erän viimeinen käyttöpäivä on ollut 13.09.2020. Sen eränumero on 2036120 0503.

Ruokavirasto kertoo ilmoittavansa asiasta siltä varalta, että kuluttajat ovat pakastaneet tuotetta myöhempää käyttöä varten.

Edellisen kerran Lidlin myymässä ulkomaisessa jauhelihassa havaittiin salmonellaa elokuussa.

Salmonella-bakteeri voi aiheuttaa ihmiselle salmonelloosi-taudin, mikäli bakteerilla saastunutta tuotetta ei ole kypsennetty kunnolla ennen syömistä tai silloin, jos bakteeria päätyy käsittelypintojen tai välineiden kautta kuumentamatta syötäviin tuotteisiin.

Lue lisää:

Lidl lopetti yhteistyön salmonellalihayhtiön kanssa toistuvien ongelmien takia mutta palautti sitten tuotteet hyllyynsä: "Haluamme tarjota mahdollisimman laajan valikoiman"

Leppä pettyi Ruokavirastoon Lidlin salmonellatapauksen käsittelyssä: "Kun on kyse turvallisuudesta, tulee myös viranomaistahon aina tiedottaa tapauksista"

MTK vaatii tuontilihalle yhtä tiukkaa salmonellavalvontaa kuin kotimaiselle lihalle

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oman koiran allergia johti bisnesideaan: Suomessa kehitettiin kenties maailman ensimmäinen ilmakuivattu koirien raakaruoka

Keitätkö mökillä uudet perunat järvivedessä? Katso syy, miksi asiantuntijan mukaan niin ei kannattaisi tehdä

Alkoholittoman oluen myynti kasvanut huimasti – hellekesä sai suomalaiset litkimään myös pullovesiä

Moni korvaa aamupalan kahvilla – niin ei kannattaisi tehdä, koska aamupalassa piilee tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita