MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Ruoka

Suomi tähtää kärkikolmikkoon Bocuse d'Orin Euroopan karsinnassa Tallinnassa – lautasella oltava virolaista viiriäistä ja vegaanit lisukkeet

Kisa käydään torstaina ja perjantaina erikoisjärjestelyin Tallinnassa.
ELO-säätiö
Heikki Liekola (vas.), Mikko Kaukonen ja Anni Peräkylä kisaavat loppuviikolla Tallinnassa.

Mikko Kaukonen, Anni Peräkylä ja Heikki Liekola edustavat Suomea Tallinnassa järjestettävissä Bocuse d’Or -kilpailujen Euroopan osakilpailuissa 15.–16. lokakuuta. Kymmenen parasta joukkuetta jatkaa kesäkuussa 2021 pidettävään finaaliin.

Suomen Bocuse d’Or -edustaja Kaukonen, assistentti Peräkylä ja valmentaja Liekola ovat valmistautuneet koitokseen epätavallisissa olosuhteissa.

"Olemme päättäneet, että ei kannata stressata asioita, joihin ei voi itse vaikuttaa. Olemme treenanneet hyvin. Tavoite on olla kolmen parhaan joukossa", Kaukonen pohtii. Kovina kilpakumppaneina hän pitää erityisesti Ruotsia ja Norjaa, joiden tämän kauden edustajat olivat jo viime kaudella palkintosijoilla.

Pakolliset raaka-aineet ovat virolainen viiriäinen ja viiriäisenmuna, joiden ympärille rakennetaan suomalaisella design-tarjoiluvadilla tuomaristolle esiteltävä kilpailuruoka. Vadin lisäkkeet viiriäisen munaa lukuun ottamatta on oltava vegaanisia. Lautasannosten pääraaka-aineena on virolainen monni.

Kaukonen pitää pakollisia raaka-aineita kiinnostavina. "Monniin piti aluksi hiukan tutustua, mutta senkin käsittelystä ja kypsennyksestä saimme nopeasti kiinni. Isoin haaste kilpailutehtävässä ovat olleet meille vegaaniset lisukkeet", Kaukonen kertoo.

Suomi näkyy annosten raaka-aineissa, jotka on valikoitu syksyiseltä kasvimaalta, metsästä ja järvestä. Yleensä keväällä ja alkuvuonna järjestettävissä Bocuse d’Or -kilpailuissa ei ole päässyt käyttämään syyssesongin raaka-aineita. Nyt Suomen kisalautasille nostetaan muun muassa suomalainen äyriäinen eli jokirapu, Kaukonen iloitsee.

Tallinnan kilpailut järjestetään ilman kansainvälistä yleisöä. Paikalle saapuvat joukkueet seuraavat tiukkoja turvallisuussääntöjä. Kilpailujoukkueiden kokoa on rajoitettu ja kilpailualueelle pääsee vasta kahden negatiivisen koronatestin jälkeen.

Suomesta Tallinnaan matkustaa kymmenen henkeä, kilpailujoukkueen lisäksi joukkueen presidentti, logistiikkatiimi, apuvalmentajat ja valokuvaaja sekä promotion manager.

Kilpailua voi seurata suorana osoitteessa https://www.bocusedor.com/en/

Lue myös:

Vuoden Kokki ja Bocuse d'Or -kilpailut siirtyvät uusiin käsiin – ELO-säätiö jatkaa ruokakulttuurin edistämistä

Maailman arvostetuimman kokkikisan Euroopan osakilpailu siirtyy syyskuulle koronaviruksen takia: "Ratkaisu oli odotettavissa"

Mikko Kaukonen edustaa Suomea Bocuse d’Or-kaudella 2020-2021

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko maistanut hanhea? Se on Martinpäivän klassikko, josta syntyy juhla-ateria

Taas uusi listerialöydös vuohenjuustoon liittyen – nyt listeriaa löytyi juuston tuotantolaitteistosta

Kaupallisesti arvokkaimpien kalalajien kärkikaksikko tasainen – uusi laji kiilasi kärkeen hiuksenhienolla erolla

Lidlin myymästä vuohenjuustosta löytyi listeriaa – kauppaketju vetää tuotteen pois myynnistä