Suomi tähtää kärkikolmikkoon Bocuse d'Orin Euroopan karsinnassa Tallinnassa – lautasella oltava virolaista viiriäistä ja vegaanit lisukkeet
Kisa käydään torstaina ja perjantaina erikoisjärjestelyin Tallinnassa.
Heikki Liekola (vas.), Mikko Kaukonen ja Anni Peräkylä kisaavat loppuviikolla Tallinnassa. Kuva: ELO-säätiöMikko Kaukonen, Anni Peräkylä ja Heikki Liekola edustavat Suomea Tallinnassa järjestettävissä Bocuse d’Or -kilpailujen Euroopan osakilpailuissa 15.–16. lokakuuta. Kymmenen parasta joukkuetta jatkaa kesäkuussa 2021 pidettävään finaaliin.
Suomen Bocuse d’Or -edustaja Kaukonen, assistentti Peräkylä ja valmentaja Liekola ovat valmistautuneet koitokseen epätavallisissa olosuhteissa.
"Olemme päättäneet, että ei kannata stressata asioita, joihin ei voi itse vaikuttaa. Olemme treenanneet hyvin. Tavoite on olla kolmen parhaan joukossa", Kaukonen pohtii. Kovina kilpakumppaneina hän pitää erityisesti Ruotsia ja Norjaa, joiden tämän kauden edustajat olivat jo viime kaudella palkintosijoilla.
Pakolliset raaka-aineet ovat virolainen viiriäinen ja viiriäisenmuna, joiden ympärille rakennetaan suomalaisella design-tarjoiluvadilla tuomaristolle esiteltävä kilpailuruoka. Vadin lisäkkeet viiriäisen munaa lukuun ottamatta on oltava vegaanisia. Lautasannosten pääraaka-aineena on virolainen monni.
Kaukonen pitää pakollisia raaka-aineita kiinnostavina. "Monniin piti aluksi hiukan tutustua, mutta senkin käsittelystä ja kypsennyksestä saimme nopeasti kiinni. Isoin haaste kilpailutehtävässä ovat olleet meille vegaaniset lisukkeet", Kaukonen kertoo.
Suomi näkyy annosten raaka-aineissa, jotka on valikoitu syksyiseltä kasvimaalta, metsästä ja järvestä. Yleensä keväällä ja alkuvuonna järjestettävissä Bocuse d’Or -kilpailuissa ei ole päässyt käyttämään syyssesongin raaka-aineita. Nyt Suomen kisalautasille nostetaan muun muassa suomalainen äyriäinen eli jokirapu, Kaukonen iloitsee.
Tallinnan kilpailut järjestetään ilman kansainvälistä yleisöä. Paikalle saapuvat joukkueet seuraavat tiukkoja turvallisuussääntöjä. Kilpailujoukkueiden kokoa on rajoitettu ja kilpailualueelle pääsee vasta kahden negatiivisen koronatestin jälkeen.
Suomesta Tallinnaan matkustaa kymmenen henkeä, kilpailujoukkueen lisäksi joukkueen presidentti, logistiikkatiimi, apuvalmentajat ja valokuvaaja sekä promotion manager.
Kilpailua voi seurata suorana osoitteessa https://www.bocusedor.com/en/
Lue myös:
Mikko Kaukonen edustaa Suomea Bocuse d’Or-kaudella 2020-2021
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

