Vuoden Kokki ja Bocuse d'Or -kilpailut siirtyvät uusiin käsiin – ELO-säätiö jatkaa ruokakulttuurin edistämistä
Uudet järjestäjät vakuuttavat kilpailutoiminnan jatkuvan katkeamatta.
Ismo Sipeläinen kilpaili kaksi vuotta sitten Suomen edustajana Bocuse d'Or -kilpailussa. Kuva: Jarkko SirkiäBocuse d'Or Academy Finland ry alkaa vastata Bocuse d'Or -kilpailutoiminnasta ja Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen päävastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro -tukulle.
Vetäjävastuun vaihdosta huolimatta Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta, viestintä ja kumppaniyhteistyö jatkuu ennallaan kilpailukauden 2020–2021. Suomen Bocuse d’Or edustaja Mikko Kaukonen, assistentti Anni Peräkylä ja valmentaja Heikki Liekola valmistautuvat kohti Bocuse d’Or Europe osakilpailua, joka pidetään 15–16.10.2020 Tallinnassa.
Vuoden Kokki 2020 Lari Heleniuksen ja Vuoden Tarjoilija 2020 Chris Angelovin edustusvuosi jatkuu myös normaalisti. ELO-säätiö vastaa jatkossakin Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija tavaramerkeistä ja osallistuu kilpailutoiminnan kehitykseen osana sen ohjausryhmää ja kumppaniverkostoa.
ELO-säätiön hallituksen puheenjohtaja Leena Saarinen ja varapuheenjohtaja Heikki Antolainen painottavat, että kilpailutoiminnan pääjärjestämisvastuun siirto avaa mahdollisuuksia uuteen.
"Tavoitteenamme on nostaa ruoka ja ruokakulttuuri strategiseksi osaksi Suomen maakuvaa, matkailua ja osaamisvientiä."
Lue lisää:
Mikko Kaukonen edustaa Suomea Bocuse d’Or-kaudella 2020-2021
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -voitot helsinkiläisille ravintoloille
Berlusconi oli väärässä – suomalainen ruokakulttuuri on salonkikelpoista
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

