Jyväskyläläinen Kaisu Pitkänen kehitti kalakeittoreseptinsä silloin, kun saatavilla oli värikkäitä kukkakaaleja. Liemeksi hän laittoi kaurakermaa.
Tuomariston jäsen, kokki ja ruokatoimittaja Teresa Välimäki, yllättyi, että kaurakerma toimii kalakeitossa niin hyvin, että hänen kaltaisensa vannoutunut kuohukerman käyttäjä tuli melkein huijatuksi.
Keiton kesäkeittomaisuus ja siian käyttö keräsivät myös tuomariston kehuja.
Finaaliin päätyneissä kolmessa lohikeitoissa oli jokaisessa oma jujunsa. Yksi aateloitiin tyrnimehulla, toiseen makua toi kurkku-tilliöljy ja kolmannessa oli lisänä katkarapuja. Finaalissa oli myös yksi särkisäilykkeestä tehty aasialaistyyppinen keitto.
"Kaikkien keittojen makumaailma oli erilainen. Kalakeitto on todella monipuolinen ruoka, mikä näkyi myös tässä finaalissa", Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen toteaa tiedotteessa.
Kaikki viisi finalistireseptiä löytyvät Pro Kalan Vuoden parhaat kalakeitot -kuluttajaesitteestä, jota voi tilata yhdistykseltä veloituksetta.
Lue myös:
Walesin tikru kesyyntyi kalakeitolla – "Kalaa parempaa pikaruokaa ei ole"