Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ruoka

Katso Kape Aihisen vinkit, miten onnistut grillaamisessa – "Ärsyttävintä on, jos edellinen grillaaja on jättänyt grillin likaiseksi"

Puhtaalla ja tarpeeksi kuumalla grillillä lopputulos on paras.
HKScan
Kape Aihinen kehottaa pyöräyttämään grillattavat kulhossa, jossa on tilkka öljyä, ennen grillaamista, jotta liha ei jäisi kiinni grilliin.

"Grillaus ei ole hauduttamista", huomauttaa keittiömestari Kape Aihinen ja HK-brändin uusi keulakuva. Hän kannustaa grillaamaan, mutta antaa muutaman vinkin, joiden avulla lopputulos on herkullinen.

Sanonta puhtaus on puoli ruokaa pitää paikkansa grillaamisessa. "Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin että edellinen grillaaja on jättänyt grillin likaiseksi", tietää Aihinen. Grillaa siis aina puhtaalla grillillä. Siinä grillattavat myös liikkuvat parhaiten eivätkä tartu kiinni ritilöihin.

Toiseksi muista, että grillaaminen ei ole hauduttamista eli grillin tulee olla tarpeeksi kuuma, kun aloitat. "Kun panet lankkupihvin grilliin, niin sieltä pitää tulla tulen lieskaa ja kuulua kunnon sihinä", Aihinen kuvailee.

Ennen grillaamista grillattavien lihojen on hyvä antaa olla huoneenlämmössä jonkin aikaa eli niin sanotusti temperoitua.

Jos grillaat isoa lihapalaa, käytä lihalämpömittaria. Mittarin voi painaa lihaan sen jälkeen, kun on paahtanut lihapalan molempiin puoliin ristikot, ja antaa lihan kypsyä sen jälkeen yläritilällä kansi kiinni, kunnes haluttu sisälämpötila on saavutettu.

Tärkein sääntö tulee lopuksi: Älä koskaan syö lihaa suoraan grillistä, vaan anna sen vetäytyä folioon käärittynä lihan koon mukaan muutamasta minuutista kymmeneen minuuttiin asti. Näin liha pysyy mehevänä, eivätkä lihasnesteet valu ulos.

"Sillä aikaa voit puhdistaa grillin seuraavaa käyttökertaa varten."

Lue myös:

Ulos ja tulille!

Älä syyllisty suomalaisen kotikokin perisyntiin lohen grillauksessa – näin vältät kuivan ja mauttoman lopputuloksen

Halloumin hävikki grillissä on varmaan puolet – siksi rakennan halloumin kestävän grillin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Uskaltaaks sinne tulla sisälle?" – Kasvisravintola valtatien varressa herätti alkuun ihmetystä

Frantsilan yrttitila sai alkunsa nuorenparin innostuksesta: "Se on meidän kutsumuksemme, saada toiset hyvälle mielelle ja tehdä hyvää”

Katso kartta: Gastronomien suosikkiravintolat on listattu ympäri Suomen – Vuoden ravintola jätettiin koronan takia nimeämättä

Sienikausi jatkuu vuoden ympäri – viljellyistä sienistä saa moniin ruokiin hyvää makua ja täyteläisyyttä