Ruoka

Mikä on seuraava Fallero tai Rostis? Suomalainen menestysresepti on jälleen haussa

S-ryhmä hakee parhaillaan ehdokkaita neljänteen uutuuselintarvikekilpailuunsa.
Yhteishyvä
Boltsi, Rostis ja Fallero ovat aiemmin voittaneet Suomalainen menestysresepti -kilpailun.

Suomalainen menestysresepti -kilpailun kolmen aiemman kauden voittajat Boltsi, Rostis ja Fallero ovat pysyneet S-ryhmän kauppojen hyllyillä, ja nyt S-ryhmä kuuluttaa hakijoita neljännelle kaudelle.

"Kilpailu on vakiinnuttanut paikkansa pienten ja keskisuurten yritysten kiihdytyskaistana ruokakauppojen hyllyille. Voittaja saa merkittävää lanseeraustukea meiltä S-ryhmästä", toteaa S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho tiedotteessa.

"Ilolla joka vuosi seuraamme sitä, miten kisaan osallistuneet yritykset kasvavat ja pystyvät rekrytoimaan lisätyövoimaa hittituotteiden suosion myötä", Päällysaho lisää.

Kilpailun tarkoitus on auttaa yrityksiä viimeistelemään ideansa kuluttajille houkuttelevaksi, kauppaan myyntivalmiiksi tuotteeksi. Tässä onnistuivat Päällysahon mukaan uusimmassa kisassa voittaja Falleron lisäksi ChiaGood-välipalan sekä Komeron Ateriakipon kehittäjät. Ne ovat myyneet poikkeuksellisen hyvin.

Myös muut finalistit, kaurapasta Kaurakas, lahnaleikkele Leikkala ja Beanbetter-härkäpapupalat, pääsivät S-ryhmän valikoimiin.

Suomalainen menestysresepti -kilpailua on seurattu MTV-kanavalla kesäisin, mutta tänä vuonna kisa nähdään televisiossa vasta ensi talvena, jotta kilpailijoilla olisi enemmän aikaa viimeistellä tuotteitaan.

Aikataulumuutoksella halutaan myös varmistaa, että uutuustuotteiden tuotanto riittää mahdollisesti kasvavaan kysyntään.

"Haemmekin siis jo vuoden 2023 menestysreseptiä", tarkentaa Päällysaho.

Kilpailuun voivat osallistua liikevaihdoltaan alle 50 miljoonan euron kotimaiset riippumattomat yritykset.

Tuomaristossa nähdään viime vuoden tapaan kokki ja ruoka-alan yrittäjä Jyrki Sukula, Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila, Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma sekä S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.

Lue myös:

Fallero-falafelit voitti menestysreseptikisan – "Saattaa ylittää myynnissä jopa Boltsin ja Rostiksen"

Suomalaista menestysreseptiä haetaan kuuden finalistin voimin – tuleeko fermentoiduista härkäpapusuikaleista syksyn hittiruoka?

Lukija hämmästyi nähtyään Suomalainen menestysresepti -kisan voittajan, jota kuvaillaan uudeksi innovaatioksi: "Leivoin näitä juuri omassa kotikeittiössäni"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Surullista, ettei puhuta kotimaisen ruuantuotannon puolesta", lippukunnanjohtaja sanoo – Suomen Partiolaisten kasvisruokalinjaus nosti väittelyn puolesta ja vastaan

THL: Ruokaravintolat voisivat olla jopa puoleenyöhön auki – baarien ja yökerhojenkin rajoituksia voi ehkä höllätä, jos terveydenhuollon kuorma on keventynyt

Oatlyn mainoksia poistettiin Britanniassa harhaanjohtavien väitteiden takia – liioitteli maidon ja lihan tuotannon päästöjä

Fazerkin rynnistää kasvipohjaisten tuotteiden markkinoille – Willja-tuoteperheen perustana suomalainen kaura