MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Ruoka

Lukija hämmästyi nähtyään Suomalainen menestysresepti -kisan voittajan, jota kuvaillaan uudeksi innovaatioksi: "Leivoin näitä juuri omassa kotikeittiössäni"

Ruiskuoreen tehty piiras tunnetaan syrjäpiirakkana.
Ina Liljeström
Ina Liljeström leipoi keskiviikkoaamuna pellillisen syrjäpiirakoita.

"Leivoin näitä juuri pari viikkoa sitten omassa kotikeittiössäni ja myös tänä aamuna. Kyse ei ole uudesta keksinnöstä tai perinneherkusta", ihmettelee Ina Liljeström.

Liljeström lähetti kuvan kirjasta Savolainen syömälysti, jossa on syrjäpiirakoiden ohje ja kuva. Piirakat leivotaan ruiskuoreen puolikuun muotoon ja täytteeksi tulee riisiä ja munaa.

"Tämä on ikivanhaa ruokaperinnettä. Rostiksessa ei ole kyse uudesta perinneherkusta niin kuin jotkut ovat uutisoineet, vaan vanhan tuotteen uudestaan tuotteistaminen", Liljeström tarkentaa.

Rostis on Rostenin leipomon kehittämä muna-riisitäytteinen piiras, joka soveltuu kauppojen paistopisteissä kypsennettäväksi. Se voitti S-ryhmän järjestämän Suomalainen menestysresepti -kilpailun.

Lue lisää:

Vuoden Suomalainen menestysresepti on valittu – Sukula: "Inhosin tuotteen työnimeä Finpanada"

Löytyykö Boltsin veroista hittiä? S-ryhmä hakee jälleen menestysreseptiä

Tamperelaisleipomo yritti kehittää uusia siemensämpylöitä – sitten syntyikin uudenlainen valmispyörykkä: "Pakkohan niille oli nauraa"

Ina Liljeström
Syrjäpiirakan ohje löytyy esimerkiksi kirjasta Savolainen syömälysti.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miksi ruokakeskustelu nostaa tunteita? Sosiaalipsykologi löytää monta syytä

Tarjolla supervoimia ja menestysreseptejä – ruokamatkailun teemapäivä tarjoaa purtavaa kaikille avoimessa verkkotapahtumassa

Lihatalot vastaavat Finnwatchin soija-raporttiin: Atria myöntää brasilialaisen lihan kuljettamisen Venäjälle, HKScan on asteittain siirtymässä vastuullisen soijan käyttöön Baltiassa ja Tanskassa

Eineksien ja ravintolaruuan raja hämärtynyt korona-aikana – valtaosa ei koe häpeää valmisruokien ostamisesta