Savustettu siika ja raikas tomaattikastike
Raikas tomaattikastike maustaa lämminsavustetun siian juhlakuntoon ja antaa väriä kalpealle kalalle.
Lämminsavustettu siika tarjoillaan raikkaan tomaattikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Kuva: Sanne KatainenSavustettu siika ja raikas tomaattikastike
10 annosta
Ainekset
- 1 kokonainen savusiika tai 2 pientä
Kastike
- 3–4 (350 g) tomaattia
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl korianterinsiemeniä
- ½ dl sitruunamehua
- 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ripaus sokeria
- noin 1 dl korianteria silputtuna
Valmistusohje
Tee ensin kastike. Pese tomaatit ja poista kannat. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää joukkoon kevyesti murskatut korianterinsiemenet, sitruunamehu ja kuoriraaste sekä mausteet ja sokeri. Lisää tomaattikuutiot ja yrttisilppu. Anna lämmetä noin minuutin verran. Tarkista maku.
Poista siian nahka. Nosta kala tarjoiluastialle ja lusikoi jäähtynyttä kastiketta kalan päälle. Tarjoa loppu kastike erikseen kulhosta. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

