Mokkapalat
Mokkapalat on kaikkien myyjäisten suosikki. Tällä kertaa ne koristellaan rocky road -tyyliin suolapähkinöillä ja vaahtokarkeilla.Mokkapalat
Noin 30 palaa
Ainekset
- 4 munaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 dl maitoa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- Kuorrute
- 75 g voita
- 1/2 dl kahvijuomaa
- 4 dl tomusokeria
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- Pinnalle
- suolapähkinöitä, pieniä vaahtokarkkeja, suklaakuorrutteisia
- karkkeja
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maito voisulaan. Sekoita munavaahtoon voisula-maitoseos ja kuivat aineet seoksena.
Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sulata kuorrutteen voi kattilassa. Lisää kahvi. Nosta kattila levyltä ja siivilöi loput aineet joukkoon.
Nosta takaisin levylle ja kuumenna sekoittaen, kunnes kuorrute on tasaista.
Kaada kuorrutus kuumana pohjan keskelle. Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla reunoille. Koristele ennen kuin kuorrutus jäähtyy. Leikkaa annospaloiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

