Sienikeitto

Jokaisella sieni-hullulla on suosikkinsa. Se voi olla lempeän makuinen tatti, kirpeän raikas rousku tai täyteläinen suppilovahvero.
Soseutettu sienikeittoannos on saanut pinnalleen maitovaahtopilven.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sienikeitto

8–10 annosta

Ainekset

  • 5 dl tuoreita sieniä esim. kantarelleja tai tatteja
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 rkl voita
  • 4 keskikokoista, jauhoista perunaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 50 g viherpippurisulatejuustoa
  • suolaa ja/tai soijakastiketta, mustapippuria myllystä

Päälle

  • 1 dl kahvimaitoa
  • sienipaloja

Valmistusohje

Paista hienonnettuja sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sienien neste on haihtunut. Ota pieniä, kypsiä sienipaloja keiton koristeeksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja paloittele sipuli, purjo sekä perunat. Laita ainekset kattilaan ja lisää vesi ja suola. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kattilaan sieni-sipuliseos ja sulatejuusto paloina. Soseuta. Lisää maito ja kerma.

Kuumenna ja tarkista maku.

Vatkaa hiukan lämmitetty kahvimaito vaahdoksi ja lisää keiton päälle. Koristele pienillä sienipaloilla.