Uuniperuna tulisella härkäpapuhöystöllä: Mausteista lohturuokaa
Tulinen härkäpapuhöystö on miedolle perunalle mainio lisuke.
Härkäpavusta valmistetaan erilaisia valmiiksi maustettuja tuotteita, joten niistä saa helposti maittavan höystön. Kuva: Sanne KatainenTulisesti maustettu höystö on varsinkin nuorison mieleen. Vähemmän mausteisuutta kaipaavat valitsevat tuotteen, minkä voi itse maustaa mieleisekseen.
Katso alta ohjeet uuniperunan ja täytteen valmistamiseen.
Uuniperunat
Valitse 2–3 tasakokoista, jauhoista perunaa ruokailijaa kohti.
Pistele hyvin pestyn perunan kuoreen muutama reikä. Nosta uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175 asteessa koosta riippuen 1–1½ tuntia. Kokeile hammastikulla kypsyyttä. Leikkaa kypsään perunaan ristiviilto ja purista hiukan auki. Tarjoa perunan kanssa täytteitä.
Tulinen härkäpapuhöystö
10 perunalle
- Ainekset
- 250 g (1 pkt) Muu fava -härkäpapupala, fajita
- 1 iso porkkana
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 pieni, mieto chilipalko
- Pinnalle
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Kuutioi kuoritut kasvikset. Murustele härkäpapupala pieniksi muruiksi.
Kypsennä kasviksia pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää härkäpapurouhe. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää hienonnettu chili sekä tomaattimurska. Hauduta kannen alla kypsäksi. Lisää korianteria pinnalle.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
