Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sushi-inkivääri eli gari

Inkiväärilastut ovat olennainen osa sushi-ateriaa.
Sushipalojen välillä syötävät, suun raikastavat inkiväärilastut saavat marinoitua pidempäänkin.
Sushipalojen välillä syötävät, suun raikastavat inkiväärilastut saavat marinoitua pidempäänkin. Kuva: Kari Salonen

Sushi-inkivääri eli gari

Noin ½ litraa

Ainekset

  • 300 g inkivääriä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Liemi

  • 1 ½ dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • ¾ dl sokeria

Valmistusohje

Kuori inkiväärit ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinin eli vihannesleikkurin avulla. Sekoita inkivääriviipaleet suolan ja sokerin kanssa kulhossa. Anna maustua ja mehustua 30 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kiehauta kattilassa riisiviinietikka, vesi ja sokeri siten, että sokeri liukenee kokonaan. Kumoa inkivääriviipaleet nesteineen kattilaan, kiehauta ja jaa puhtaisiin purkkeihin. Sulje purkit tiiviisti ja jäähdytä. Anna maustua jääkaapissa vähintään kolme päivää. Tarjoa sushiaterialla.

Vinkki: Tee kerralla iso satsi, pakkaa pieniin, noin desilitran purkkeihin ja vie sushista pitävälle ystävälle lahjaksi.