Sushi-inkivääri eli gari
Inkiväärilastut ovat olennainen osa sushi-ateriaa.
Sushipalojen välillä syötävät, suun raikastavat inkiväärilastut saavat marinoitua pidempäänkin. Kuva: Kari SalonenSushi-inkivääri eli gari
Noin ½ litraa
Ainekset
- 300 g inkivääriä
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sokeria
Liemi
- 1 ½ dl riisiviinietikkaa
- 1 dl vettä
- ¾ dl sokeria
Valmistusohje
Kuori inkiväärit ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinin eli vihannesleikkurin avulla. Sekoita inkivääriviipaleet suolan ja sokerin kanssa kulhossa. Anna maustua ja mehustua 30 minuuttia.
Kiehauta kattilassa riisiviinietikka, vesi ja sokeri siten, että sokeri liukenee kokonaan. Kumoa inkivääriviipaleet nesteineen kattilaan, kiehauta ja jaa puhtaisiin purkkeihin. Sulje purkit tiiviisti ja jäähdytä. Anna maustua jääkaapissa vähintään kolme päivää. Tarjoa sushiaterialla.
Vinkki: Tee kerralla iso satsi, pakkaa pieniin, noin desilitran purkkeihin ja vie sushista pitävälle ystävälle lahjaksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
