Sushi-inkivääri eli gari
Inkiväärilastut ovat olennainen osa sushi-ateriaa.

Sushipalojen välillä syötävät, suun raikastavat inkiväärilastut saavat marinoitua pidempäänkin. Kuva: Kari Salonen
Sushi-inkivääri eli gari
Noin ½ litraa
Ainekset
- 300 g inkivääriä
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sokeria
Liemi
- 1 ½ dl riisiviinietikkaa
- 1 dl vettä
- ¾ dl sokeria
Valmistusohje
Kuori inkiväärit ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinin eli vihannesleikkurin avulla. Sekoita inkivääriviipaleet suolan ja sokerin kanssa kulhossa. Anna maustua ja mehustua 30 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kiehauta kattilassa riisiviinietikka, vesi ja sokeri siten, että sokeri liukenee kokonaan. Kumoa inkivääriviipaleet nesteineen kattilaan, kiehauta ja jaa puhtaisiin purkkeihin. Sulje purkit tiiviisti ja jäähdytä. Anna maustua jääkaapissa vähintään kolme päivää. Tarjoa sushiaterialla.
Vinkki: Tee kerralla iso satsi, pakkaa pieniin, noin desilitran purkkeihin ja vie sushista pitävälle ystävälle lahjaksi.
Osaston luetuimmat
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Tunnistatko itsessäsi axgaanin piirteitä? Jos sinulle maistuu perinteinen pannukakku, saatat olla yksi heistä
- Lisää elinvuosia täysjyvällä? Moni suomalainen arvioi terveysvaikutukset alakanttiin
- Suomessa viljelty humala päätyi uuteen olueen – valmistajalta kunnianosoitus pientuottajille
- Rapeapintaiset kasvispihvit juuriselleristä
- Aarre | Vitamiinipommi tyrnistä syntyy upea kiisseli ‒ mascarponevaahto kruunaa kokonaisuuden
- Säilytätkö kahvia oikein? Näin saat sen maistumaan paremmalta