
Neljä viidestä syö liian vähän kasviksia – valmistellut kasvikset madaltavat kynnystä kokeiluun
Valmiiksi kuoritut, pilkotut ja maustetut satokauden kasvikset sopivat monenlaisiin ruokiin ja vähentävät myös hävikkiä.”Puoli kiloa päivässä” on ravitsemussuositusten ohje kasvisten syöntiin, mutta harvalla se toteutuu. Moni kokee kasvisten käsittelyn työläänä ja tyytyy tavallisimpiin eli kurkkuun, tomaattiin ja porkkanaan.
HKScan ja Vihannes-Laitila perustivat huhtikuussa yhtiön Kasviskonttori, jonka tavoitteena on monipuolistaa ja lisätä kasvisten käyttöä helpottamalla kotikokin työtä.
Kasviskonttori tuo kauppoihin Via Kasvimaa -tuotesarjan, missä kasvikset ovat kokkausvalmiina: kuorittuina, pilkottuina ja jopa maustettuina. Vain suola, neste ja mahdolliset liha-, kala- tai kasviproteiinilisukkeet puuttuvat.
Tarjolla on keitto-, uuni- ja kokkauskasviksia muun muassa myskikurpitsasta, puna-, kelta- ja raitajuurista porkkanaan, sipuleihin, palsternakkaan.
Raaka-aineet Kasviskonttorille toimittaa Vihannes-Laitila ja tuotteet valmistetaan Eurassa. Toimitusjohtaja Timo Hansion mukaan satokausi otetaan huomioon ja kasvikset ovat kotimaisia aina, kun niitä on kotimaisina saatavilla.
Hansio lupaa tuotteen käyttäjälle varttitunnin ajansäästön päivässä, kun kasvisten esikäsittely jää pois.
HKScanin kesällä tekemän selvityksen mukaan moni kokee ongelmaksi kasvisten heikon säilyvyyden. Osa haluaisi käyttää kasviksia vaihtelevammin, muttei osaa tai uskalla ostaa itselle outoja kokeiltavaksi.
”Esimerkiksi myskikurpitsa on nyt juuri sesongissa, mutta moni kokee sen kuorimisen ja pilkkomisen työlääksi, puhumattakaan punajuuresta, joka sotkee sormet. Via Kasvimaa -tuotteet ovat käyttövalmiita ja oikaisevat monta vaihetta”, Hansio lupaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







