Loimulohi
Kalafilee kypsyy nuotion tai grillin loimussa hitaasti kypsäksi. Mausteeksi ei tarvita kuin suolaa, ja hiillos antaa kalalle oman säväyksensä.

Vesa Lappi on päättänyt, että hänen loppusijoituspaikkansa on mökki Suonenjoella järven rannalla. "Täällä mieli rauhoittuu ja on hyvä olla." Kuva: Pentti Vänskä
Loimulohi
Ainekset
- 1 kirjolohifilee
- suolaa
- voisulaa
- (konjakkia)
Valmistusohje
Mausta filee kevyesti suolalla ja kiinnitä filee loimutuslautaan. Loimuta tulen lähellä 2–3 tuntia fileen koosta riippuen. Voitele filettä silloin tällöin voisulalla tai konjakilla loimutuksen aikana.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Filee on sopivalla etäisyydellä tulesta, kun pystyt pitämään kättä 20 sekuntia tulen ja fileen välissä.
Lisää valmiiseen lämpimään loimufileeseen suolaa tarvittaessa.
Osaston luetuimmat
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Ota herkulliset kantarellireseptit talteen – 8 helppoa vaihtoehtoa
- Soodavesi vai vissy? Kuplivilla vesillä on eroja, ja pikku lisäyksellä niistä saa vaikka limonadia
- Söin täällä: Ranskalainen keittiö, suomalaiset raaka-aineet – Pompier yllätti kotimaisella otteellaan
- Kermajuustosta katosi vaivihkaa 100 grammaa: Erityisesti näissä tuotteissa piilokallistuminen näkyy
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Suppilovahveron voi sekoittaa myrkylliseen rustonupikkaan, mutta näin erotat ne toisistaan