Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Loimulohi

Kalafilee kypsyy nuotion tai grillin loimussa hitaasti kypsäksi. Mausteeksi ei tarvita kuin suolaa, ja hiillos antaa kalalle oman säväyksensä.
Vesa Lappi on päättänyt, että hänen loppusijoituspaikkansa on mökki Suonenjoella järven rannalla. "Täällä mieli rauhoittuu ja on hyvä olla."
Vesa Lappi on päättänyt, että hänen loppusijoituspaikkansa on mökki Suonenjoella järven rannalla. "Täällä mieli rauhoittuu ja on hyvä olla." Kuva: Pentti Vänskä

Loimulohi

Ainekset

  • 1 kirjolohifilee
  • suolaa
  • voisulaa
  • (konjakkia)

Valmistusohje

Mausta filee kevyesti suolalla ja kiinnitä filee loimutuslautaan. Loimuta tulen lähellä 2–3 tuntia fileen koosta riippuen. Voitele filettä silloin tällöin voisulalla tai konjakilla loimutuksen aikana.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Filee on sopivalla etäisyydellä tulesta, kun pystyt pitämään kättä 20 sekuntia tulen ja fileen välissä.

Lisää valmiiseen lämpimään loimufileeseen suolaa tarvittaessa.