Lohi-katkarapukakku
Moussemaisen pehmeä lohi-katkarapukakku on makoisa juhlapöydän komistus.
Moussemaisen pehmeä lohi-katkarapukakku ja vaaleanpunainen kuohujuoma sopivat hyvin yhteen. Kuva: Jaana KankaanpääLohi-katkarapukakku
10–12 annosta
Pohja
- 150 g hapankorppuja
- 75 g voita
Kostutus
- 1/2 dl maitoa
- 1 rkl sitruunamehua
Täyte
- 150 g kylmäsavulohta
- 1 pussi (180 g) katkarapuja
- 1 dl kuohukermaa
- 5 liivatelehteä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rasia (200 g) kylmäsavulohituorejuustoa
- 1 rasia (200 g) tillituorejuustoa
- 1 prk (200 g) raejuustoa
- 1/4 tl valkopippuria
Koristeluun
- katkarapuja
- graavilohiviipaleita
- sitruunaviipaleita
- tilliä
Valmistusohje
Hienonna hapankorput ja sekoita voisulan kanssa. Pohjusta halkaisijaltaan 24 senttimetrin irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä hapankorppuseos vuoan pohjalle. Kostuta pohja maidolla ja sitruunamehulla.
Valmista täyte. Sulata ja valuta katkaravut. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia, purista niistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Hienonna kylmäsavulohi ja vaahdota kerma. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Levitä seos vuokaan hapankorppupohjan päälle. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

