Punaherukkapiiras
Marjapiiras on varma kahvipöydän suosikki. Tässä piiraassa marjojen kesyttäjänä täytteeseen on käytetty vaniljajugurttia, mutta toki kermaviilikin käy.
Punaherukkapiiraassa pirteät herukat voi vaihtaa mustikoihin tai myöhemmin syksyllä puolukoihin. Kuva: Jaana KankaanpääPunaherukkapiiras
8–10 annosta
Ainekset
- 100 g voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 1/2 rkl vaniljasokeria
- 1 muna
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 5 dl punaherukoita
- 1 dl sokeria
- 1 prk (2 dl) vaniljajogurttia
- 2 munaa
Valmistusohje
Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet. Taputtele jauhotetulla kädellä taikina voidellun, suorakaiteen muotoisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä punaherukat päälle. Ripottele sokeri herukoille. Sekoita munat jugurtin joukkoon ja lusikoi marjojen päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tee uunipellille kaksinkertainen annos.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
