Punajuuri-vuohenjuustogratiini
Makea punajuuri sopii mainiosti yhteen kirpeän vuohenjuuston tai suolaisen sinihomejuuston kanssa. Tässä niistä syntyy makoisa paistos eli gratiini.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Punajuuri-vuohenjuustogratiini
6 annosta
Ainekset
- 800 g punajuuria
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
- 1 ½ tl suolaa
- ½ tl pippurisekoitusta
- 1 tl kuivattua timjamia TAI 2 rkl tuoretta silputtuna
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Kuori punajuuret ja raasta ne karkealla terällä. Kuori ja silppua sipulit. Kumoa kasvikset voideltuun uunivuokaan (tilavuus 2 ½ l), lisää vuohenjuusto nokareina sekä mausteet. Kääntele ainekset sekaisin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kaada kerma vuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, mikäli pinta uhkaa tummua liikaa.
Vinkki: Halutessasi voit vaihtaa vuohenjuuston sinihomejuustoon.
Osaston luetuimmat
- Saksalainen makkarapannu on herkullinen yhdistelmä currya, braatwurstia ja papuja06:00
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Yksinkertaista, mutta niin maukasta! Keitetyt herneenpalot eli apposet kastetaan herkulliseen yrttivoihin06:00
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Aarre | Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta13.8.2019