Punajuuri-vuohenjuustogratiini
Makea punajuuri sopii mainiosti yhteen kirpeän vuohenjuuston tai suolaisen sinihomejuuston kanssa. Tässä niistä syntyy makoisa paistos eli gratiini.
Punajuuri-vuohenjuustopaistos tuo mukavaa vaihtelua perinteisiin laatikkoruokiin. Kuva: Jaana KankaanpääPunajuuri-vuohenjuustogratiini
6 annosta
Ainekset
- 800 g punajuuria
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
- 1 ½ tl suolaa
- ½ tl pippurisekoitusta
- 1 tl kuivattua timjamia TAI 2 rkl tuoretta silputtuna
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Kuori punajuuret ja raasta ne karkealla terällä. Kuori ja silppua sipulit. Kumoa kasvikset voideltuun uunivuokaan (tilavuus 2 ½ l), lisää vuohenjuusto nokareina sekä mausteet. Kääntele ainekset sekaisin.
Kaada kerma vuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, mikäli pinta uhkaa tummua liikaa.
Vinkki: Halutessasi voit vaihtaa vuohenjuuston sinihomejuustoon.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
