Punajuuri-vuohenjuustogratiini

Makea punajuuri sopii mainiosti yhteen kirpeän vuohenjuuston tai suolaisen sinihomejuuston kanssa. Tässä niistä syntyy makoisa paistos eli gratiini.
Punajuuri-vuohenjuustopaistos tuo mukavaa vaihtelua perinteisiin laatikkoruokiin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Punajuuri-vuohenjuustogratiini

6 annosta

Ainekset

  • 800 g punajuuria
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl pippurisekoitusta
  • 1 tl kuivattua timjamia TAI 2 rkl tuoretta silputtuna
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Kuori punajuuret ja raasta ne karkealla terällä. Kuori ja silppua sipulit. Kumoa kasvikset voideltuun uunivuokaan (tilavuus 2 ½ l), lisää vuohenjuusto nokareina sekä mausteet. Kääntele ainekset sekaisin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada kerma vuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, mikäli pinta uhkaa tummua liikaa.

Vinkki: Halutessasi voit vaihtaa vuohenjuuston sinihomejuustoon.