Suomalaiset entistä kriittisempiä lihanostajia: Kotimaisuutta pitää tärkeänä neljä viidestä
Erityisesti naiset kiinnittävät huomiota lihan tuoreuteen, lisäaineettomuuteen ja alkuperään.
Lihan hinta on erittäin tärkeää joka neljännelle suomalaiselle. Hintaan kiinnittävät erityisesti huomiota alle 30-vuotiaat. Kuva: Jaana KankaanpääSuomalaiset ovat entistä tiedostavampia kuluttajia, kertoo TNS Gallupin tuore kyselytutkimus. Se osoittaa, että tuoreus, turvallisuus ja kotimaisuus ovat tärkeitä valintaperusteita naudan-, sian- ja broilerinlihaa ostettaessa. Vastaajista 80 prosenttia piti kotimaisen alkutuotannon tukemista erittäin tai melko tärkeänä.
Tutkimuksen mukaan vastaajista 94 prosenttia kertoi ostavansa lihatuotteita ainakin toisinaan.
Yli 45-vuotiaista naisista lihan tuoreutta pitää erittäin tärkeänä yli 80 prosenttia, kun taas samanikäisten miesten ryhmässä vastaava lukema oli 60 prosenttia. Myös lisäaineettomuus ja alkuperä olivat naisille tärkeitä kriteereitä.
Lihan hintaa vastaajista erittäin tärkeänä piti neljännes. Tärkeintä se oli alle 30-vuotiaille miehille ja naisille. Sitä tärkeämmäksi nousivat kuitenkin lihan maku, käyttötarkoitus, hyvä ulkonäkö ja terveellisyys. Erityisesti 45–64-vuotiaille miehille lihan maku oli tärkeää.
Tutkimukseen osallistui 1 027 vastaajaa Suomen 15–78-vuotiaasta väestöstä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
