Kotikaljakastike
Kotikaljakastike on perinteinen suomalainen kastike. Jos käytät kaupan kotikaljaa, laimenna sitä vedellä, jotta kastikkeesta ei tule kitkerää.
Kotikaljakastike on perinteinen suomalainen kastike. Kuvassa tarjolla myös hernetuuvinki ja lihapullia. Kuva: Jaana KankaanpääKotikaljakastike
Ainekset
- 5 dl kotikaljaa
- 1 lihaliemikuutio
- 1 rkl maissitärkkelystä
- (tilkka kermaa)
Valmistusohje
Kiehuta kotikaljaa ja lihaliemikuutiota 3–4 minuuttia. Jos käytät kaupan kotikaljaa, käytä sitä vain puolet määrästä ja lisää loput vettä, jotta kastikkeesta ei tulisi liian katkeraa. Lisää halutessasi tilkka kermaa ja maista suola.
Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja lisää se kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kolme minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
