Riisijäätelö saa kotimaisen kilpailijan – Fazer kehitti kaurajäätelön
Fazerin fermentoitu kaurajäätelö syntyi yhtiön sisäisen innovaatiokilpailun tuloksena.
Miia Viinamäki ja Katariina Rommi kehittivät kotimaisen kasvipohjaisen kaurajäätelön. Kuva: ROB ORTHENFazerin Yosa-tuotteet laajenevat maaliskuussa jäätelöaltaisiin, kun Fazer tuo ensimmäisenä Suomessa markkinoille fermentoidun kaurajäätelön. Tuotteita myydään sekä annospikareissa että puolen litran pakkauksissa.
Kaurajäätelön idea syntyi Fazerin omassa innovaatiokilpailussa. Nuoret tutkijat Miia Viinamäki ja Katariina Rommi Fazer Labista huomasivat, että jäätelöaltaista puuttuvat kasvipohjaiset kaurajäätelöt. He alkoivat kehittää uudenlaisia, maitohappobakteereja sisältäviä fermentoituja jäätelöitä.
Vuoden tuotekehityksen jälkeen syntyivät Fazer Yosa -kaurajäätelöt.
Tuotteet ovat fermentoituja ja ne sisältävät eläviä maitohappobakteereja, jotka säilyvät sellaisina pakastettunakin. Maitohappobakteerit pilkkovat fermentoinnin aikana kauran hiilihydraatteja tuottaen maitohappoa, joka tekee tuotteesta lempeästi happaman. Maitohappo ei nimestään huolimatta sisällä maidon ainesosia, vaan Fazer Yosa Kaurajäätelö on täysin kasvipohjaista eli se sopii vegaaneillekin.
Uutuusjäätelöissä on kolme makua: vadelma, tyrni ja vanilja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
