Kinkkujen kitkeryyden syy selvisi – Atria toivoo kuluttajilta palautetta ylisuolaantuneista kinkuista
Atria on joulukuun loppupuoliskolla saanut palautetta kinkuista, jotka maistuvat kitkeriltä. Maun syyksi on selvinnyt kinkkujen ylisuolaantuminen.
Yksittäisten kinkkujen jumittuminen Atrian tuotantolinjalla aiheutti ylisuolattujen kinkkujen pääsyn kuluttajien joulupöytään. Kuva: Jaana Kankaanpää”Syy löytyi uudesta tuotantolinjasta. Kinkut olivat jääneet kiinni suolauskoneeseen ja saaneet moninkertaisen suola-annoksen. Ongelma tuli esille vasta, kun ihmiset maistoivat valmistamiaan kinkkuja”, sanoo Atrian laatujohtaja Seija Pihlajaviita.
Atrian pakaste- ja tuoresuolatut kinkut valmistetaan samalla tuotantolinjalla, joten molemmissa on saattanut esiintyä ylisuolaisuutta.
”Toivomme, että kitkeriä kinkkuja ostaneet kuluttajat ottavat yhteyttä Atrian kuluttajapalveluun. Toivomme myös, että saamme näytteen ylisuolaantuneesta kinkusta, jotta pääsemme analysoimaan sitä”, Pihlajaviita sanoo.
”Kinkkupaketista löytyvät kuluttajapalvelumme yhteystiedot. Meihin voi ottaa yhteyttä järjestelmämme kautta sekä puhelimella, sähköpostilla ja kirjeitse.”
Tähän mennessä yhteydenottoja on tullut kymmenkunta. Suolaisten kinkkujen ostajille on luvassa hyvitys, jonka voi saada esittämällä ostokuitin tai lähettämällä kuvan kinkkupaketista.
”Toimitamme asiakkaille hyvityskortin, jolla voi ostaa Atrian tuotteita”, Pihlajaviita sanoo.
Atrialla tuotantolinjaan liittyvä ongelma on jo ratkaistu. Sesonki on tältä vuodelta ohi, mutta tulevan vuoden kinkkutuotantoa ajatellen asian uskotaan olevan kunnossa.
”Pääsimme ongelmaan kiinni kuluttajapalautteen ansiosta. Toivomme, että kuluttajat ilmoittavat ostamistaan ylisuolaisista kinkuista, jotta ne saadaan kirjattua tilastoihimme”, Pihlajaviita kiittelee.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


