Jauhelihapihvi sopii eväsleipien väliin
Liikunnan harrastaja voi vaihteeksi täyttää rukiisen eväsleivän jauhelihapihvillä. Näin välipalasta saa kuidun lisäksi tuhdin annoksen proteiinia
Ruisevään voi ottaa mukaan harrastuksiin ja syödä välipalana valmiin kaakon ja maitopikarin kanssa. Laita eväät pieneen kylmälaukkuun yhdessä kylmäpatterin kanssa. Kuva: Jaana KankaanpääLomien jälkeen liikuntainnostus herää itse kussakin. Liikunnan lisäksi luut tarvitsevat riittävästi kalsiumia ja D-vitamiinia. Myös magnesiumia popsitaan entistä useammin lisäravinteena.
Monipuolinen ruokavalio takaa kuitenkin molempien kivennäisaineiden saannin. Suomalaisten magnesiumin saanti on vähentynyt huomattavasti sen jälkeen, kun olemme siirtyneet ruisleivästä vaaleaan leipään.
Ruisleipää kannattaa syödä myös kuidun saannin takia.
Ruisevään voi ottaa mukaan harrastuksiin ja syödä välipalana valmiin kaakaon ja maitopikarin kanssa.
Laita eväät pieneen kylmälaukkuun yhdessä kylmäpatterin kanssa.
Ruiseväs
1 kpl
ruisleipänen
levitettä
2 isoa juustoviipaletta
jauhelihapihvi
1 rkl cuisine fraiche sipulisekoitusta
3-4 paprikarengasta
1 iso salaatinlehti
Voitele ruisleipäsen alapuoli. Nosta päälle juustoviipaleet ja jauhelihapihvi. Voit lämmittää pihvin pannulla tai mikrossa, jos syöt leivän heti. Lusikoi pihvin pinnalle fraichea. Laita päälle paprikarenkaat sekä salaatti ja nosta kansipuoli päälle. Nauti kaakaon tai maidon kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
