Kuluttajaliitto: Kotona oleminen vähentänyt selvästi ruokahävikkiä
Ruokahävikin laskua saattaa selittää verkkokaupan kasvanut suosio.Yli neljännes Kuluttajaliiton kyselyyn vastanneista kertoo kodin ruokahävikin vähentyneen koronatilanteen aikana, Kuluttajaliitto kertoo tuoreessa selvityksessään.
Kuluttajaliiton selvityksen mukaan muun muassa verkkokaupan kasvanut suosio selittää ruokahävikin laskua. Ruokaostoksia ja ruoanvalmistusta kotona suunnitellaan nyt aiempaa enemmän.
Lisäksi tarve säännölliselle ruokailulle on korostunut, kun perheet viettävät aiempaa enemmän aikaa kotona. Hävikin pienentäminen laskee myös ruokamenoja, kun edellispäivän tähteitä hyödynnetään tehokkaammin.
Kuluttajaliitto toivoo tiedotteessaan, että ruokahävikin pieneneminen olisi pysyvä ilmiö.
”Hävikkityöhön ja kuluttajien tietoisuuden kasvattamiseen tuleekin juuri nyt panostaa entistä enemmän, jotta uudet käyttäytymismallit jäävät pysyviksi. Hävikin vähentäminen tekee hyvää ympäristölle, mutta myös kuluttajien omalle taloudelle, kun ostettua ruokaa ei päädy hävikkinä roskiin”, Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell toteaa.
Kuluttajaliitto teetätti selvityksen Aula Researchilla. Kyselyyn vastasi noin 1 100 ihmistä.
Lue myös:
Nolottaako ostaa laputettua ruokaa? Ei tarvitse – osallistut hävikkitalkoisiin
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

