Helppo herukkapiiras
Helpon herukkapiiraan rukilla rikastettu taikina on hyvin rasvainen, ja juuri se tekee leivonnaisesta rapeareunaisen ja maukkaan. Kuva: Sanne KatainenHelppo herukkapiiras
noin 12 annosta
Ainekset
- 175g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl sokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 5 dl herukoita
- ½ dl hillosokeria
- (tomusokeria)
Tarjoiluun
- vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Valmistusohje
Sulata voi. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lisää voisula. Sekoita taikinaksi. Painele taikina ø 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Taikina on melko löysää, joten jauhota kätesi tarvittaessa.
Kumoa herukat taikinalle. Herukoita voi olla eri laatuja, halusi mukaan. Ripottele marjojen päälle hillosokeri.
Kypsennä piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes reunat ovat saaneet sopivasti väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Ripottele jäähtyneen piiraan päälle halutessasi tomusokeria. Piiraan kanssa maistuu vaniljajäätelö tai -kastike.
Vinkki
Herukoiden lisäksi piiraaseen sopivat karviaiset, mustikat ja vadelmat.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

